Test av webkamera

Logitech QuickCam Pro 9000

Testens beste!

Sist oppdatert
Oversiktlig og enkel installasjon.
Oversiktlig og enkel installasjon. Foto: Slettes

Logitech kom med sitt første webkamera i 1995, og tre år senere hadde de også på plass en integrert mikrofon. Siden da har de produsert en rekke modeller, og de kunne i 2007 berettiget slå seg på brystet med over 50 millioner solgte kamera.

Installasjonen av drivere og programvare er best i klassen.

I tillegg til at hele prosessen forgår på norsk, kunne siste versjon av programvaren automatisk lastes ned og installeres uten problemer.

Kameraet leveres med en ganske stor festeanordning, men denne fungerer tilfredsstillende, og kameraet lå støtt på skjermen til både den stasjonære og begge de bærbare PC-ene vi brukte under testen.

Med i pakken følger også HP Photosmart Essential, som er et enkelt program for å redigere og organisere bilder.

I bruk

Menyene til styringsprogrammet er oversiktlige, og gir deg enkel tilgang til alle innstillinger og videoeffekter.

Logitech skal også ha skryt for at man har brukerveiledning for de forskjellige delene av programvaren lett tilgjengelig, med online instruksjonsvideoer for de fleste utfordringer.

Pene og lett forståelige menyer.

Kameraet har Carl Zeiss optikk.

Du kan gjøre videoopptak med oppløsning opp til 1600x1200 piksler, noe som gir meget god kvalitet, men videoeffektene fungerer bare med oppløsninger fra 640x480 og nedover.

Det er synd, for det er flere morsomme videoeffekter, og det er svært enkelt og gratis å hente flere på hjemmesiden deres.

Utmerket autofokus

Autofokus fungerer utmerket, noe som også kan sies om de automatiske innstillingene av lysstyrke, kontrast og så videre.

Pene og lett forståelige menyer.
Pene og lett forståelige menyer. Foto: Slettes

Ansiktssporing fungerte vel etter intensjonen, og går kort ut på at kameraet fokuserer på ansiktet ditt, og zoomer inn og ut etter hvordan du beveger deg.

Vi lekte oss også litt med å ta stillbilder i forskjellige oppløsninger.

Logitech sier pakken at bildene tas med en sensor på 2 megapiksler (1600x1200 piksler), men at programvaren kan forbedre bildene til 8 megapiksler.

Det er vi uenige i. Det virker på oss som om man oppnår den beste kvaliteten mellom 960x720 og 1600x1200 piksler.

Stiller man inn høyere oppløsning enn dette blir bildene utydelige.

Ellers er det mikrofon i kameraet, med mulighet for å stille inn opptaksvolum og fjerne bakgrunnsstøy i programvaren.

Mottager kan ikke høre ekko av seg selv på tross av at vi brukte vanlige høyttalere. Det er litt synd at programvaren ikke har noen lydeffekter, siden mikrofonen fungerer så bra

Ønsker du å ta en pause fra en videokonferanse uten å logge deg av, kan du vet et tastetrykk stenge mikrofon og sette inn et valgfritt bilde i stede for deg selv i videovinduet.

Det finnes en djevel i oss alle.
Det finnes en djevel i oss alle. Foto: Slettes

Totalinntrykk

Selve kameraet virker å være solid, med svært god bilde og lydkvalitet. Programvaren fremsto som stabil og enkel å bruke, og til tross for et par små mangler, mener vi dette er testens beste kamera.

Denne saken ble første gang publisert 07/05 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også