Test av webkamera

Microsoft LifeCam Show

Lag ditt eget show.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Det mest diskré kameraet

- Fungerer ikke med Macintosh

Det er lenge siden Microsoft bare var et softwareselskap, og de selger nå en hel rekke datarelaterte produkter. Vi har fått tilsendt LifeCam Show.

Kameraet er testens minste, og blir levert med et snedig patent for hvordan det festes.

Selve kameraet festes nemlig til de forskjellige festeanordningene ved hjelp av magnet, noe som gjør at man svært enkelt bare drar det løs om man skal ha det med seg på tur.

Da kan det i tillegg transporteres i en liten reisekoffert av hardplast. Det følger også med et par magneter i knappestørrelse som ved hjelp av dobbeltsidig tape kan festes der du måtte ønske det.

Det eneste problemet vi erfarte med denne ordningen er at kameraet fort dras ut av stilling om man kommer litt borti ledningen.

Installasjon av kamera og programvare gikk for øvrig uten problemer, og oppdateringer ble automatisk lastet ned med en gang.

Menyene er enkle og oversiktlige.

Menyene er enkle og oversiktlige. Foto: Slettes

I bruk

Som man kan forvente fungerer kameraet utmerket sammen med MSN Messenger og andre programmer av samme type, og du vil kjenne igjen mange av menyene i programvaren fra Windows.

Grensesnittet er ryddig og ikonene for effektene er lett forståelige. LifeCam har en sensor på 2 megapiksler, men som med kameraene fra Logitech sies det at man kan ta bilder opp til 8 megapiksler.

Bildene er da interpolert (forbedret ved hjelp av software), noe vi har dårlig erfaring med. Vi mener også for dette kameraet at de beste bildene tas ved maks 2 megapiksler (1600x1200).

Videokvaliteten er også god, og det er gledelig at også effektene er tilgjengelige ved maks videooppløsning på 800x600. Bildekvaliteten her er meget bra, og med litt velvilje fungerer de fleste effektene etter intensjonen.

Totalinntrykk

Microsoft leverer et solid produkt, men står fremdeles noe tilbake for de aller beste når det gjelder bildekvalitet.

Foto: Slettes

Spesifikasjoner

Produsent Microsoft
Pris 669

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning