Test av mini-pc: Packard Bell Dot M

Voksen mini

Dot M har en grei størrelse. God nok for folk på farten med skrivekløe?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kvalitetsfølelse

+ tastatur

+ pekeflate

+ stor skjerm

+ vekt

+ størrelse

+ støy

- Glanset skjerm

- ytelse (som trolig vil bedres)

DETALJFOKUS: Små designelementer gir et eksklusivt utseende

DETALJFOKUS: Små designelementer gir et eksklusivt utseende

STRØKENT: Uvant å skrive med flate taster, men det ser bra ut

STRØKENT: Uvant å skrive med flate taster, men det ser bra ut

Spesifikasjoner

OS: XP Home

CPU: Atom Z520

Grafikk: GMA500

Skjerm: 11,6" blank overflate

Oppløsning: 1366x768

Minne: 1 GB

Harddisk: 160 GB

Vekt: 1,25 KG

Vår testmaskin var en såkalt preproduksjonsmodell. Det betyr at den ser ut som den endelige modellen, men at ytelsen og byggkvaliteten forventes å bli bedre på modellene som kommer i salg.

Designet på Dot M er elegant. Lokket er i mørk, glanset plast omgitt av en smal rand av noe som ligner titan. Logoen er preget på et blankt, klipslignende rektangel som bryter opp det dempede uttrykket.

Det første man legger merke til når man løfter Dot M er vekten, og hvor slank den faktisk er. Det slanke utseende har ikke gått på bekostning av byggkvalitet.

Vi kjenner litt myk plast enkelte steder, men stabiliteten i chassiset er helt utmerket. Lokket er tynt, men svært hardt, så det er nesten ikke mulig å få gjennomslag på skjermen.

Stort og bra tastatur

Tastaturet har størrelse tett opptil ordinære bærbare, og er designet med helt flate taster. Dette er litt uvant, men størrelsen gjør det behagelig å skrive på.

Pekeplaten er like stor som hos Asus, men den har rullefelt på siden så det aktive området blir noe mindre. Responsen er utmerket.

Skjermen måler 11,6 tommer og det er stort i minibærbar-segmentet. Oppløsning er på 1366x 768, en oppløsning som er godt tilpasset dagens nettsider.

Overflaten er glanset og lyssterk, med fin fargegjengivelse. I likhet med de andre glansede skjermene, er den problematisk å bruke utendørs på grunn av refleksjonene.

Strømgjerrig

Kraften leveres av Intels nye, strømgjerrige Atom Z520. Vi målte ytelsen til å være noe svakere enn de andre i testen, men vi antar at dette vil bedres på den endelige modellen.

Batteritiden med 3-cellers batteri målte vi til 2 timer og 31 minutter under normal bruk, og 2 timer og 21 minutter under hard bruk.

Årsaken til den lave batteritiden under normal bruk, henger sammen med at vi ikke fikk justert ned lysstyrken på skjermen i samme grad som vanlig.

Den endelige versjonen vil for øvrig selges med 6-cellers batteri, så vi forventer mer enn dobling av batteritiden under normal bruk.

Stille og kald

En annen positiv bivirkning av et strømgjerrig system, er at DOT M utvikler svært lite varme. Den er nesten helt kald på undersiden og det er omtrent ikke mulig å høre viften, selv ikke under tung bruk.

Veil. pris: 3.790 kr

Leverandør: packardbell.no

Spesifikasjoner

Produsent Packard Bell
Pris 3790

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning