Test av mini-pc: MSI Wind U115

Batterikongen

Nykommeren Wind U115 skal forsvare MSIs sterke posisjon.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Matt skjerm

+ batterilevetid

+ kald

+ støy

+ tastatur

- Noe svak byggkvalitet

- tykkelse

- Mye dyrere enn konkurrentene

STIPLET: Ikke noe fancy mønster på lokket her, nei

STIPLET: Ikke noe fancy mønster på lokket her, nei

LYSORGEL: Skikkelig samling av lysdioder

LYSORGEL: Skikkelig samling av lysdioder

LITEN: Pekeplaten burde vært større og bredere

LITEN: Pekeplaten burde vært større og bredere

Spesifikasjoner

OS: XP Home

CPU: Atom Z530

Grafikk: GMA500

Skjerm: 10" matt overflate

Oppløsning: 1024x600

Minne: 1 GB

Harddisk: 8 GB SSD + 160 GB

Vekt: 1,29 KG

Ved første øyekast er Wind U115 til forveksling lik U110. Det er egentlig ikke så rart, for den deler chassis med forgjengeren.

Designet er frisket opp noe og fremstår som mer moderne, men en vinner på design er U115 ikke. Lokket er i glanset sølvfarge, med stiplede linjer som bryter opp overflaten. Sølvfargen forsetter rundt tastaturet og håndleddsstøtten, men her er overflaten matt.

MSI har gjort Wind stiv og fin, men den kjennes ikke like solid som de beste konkurrentene.

Det er myk plast flere steder, og selv om det neppe har noe å si for kvaliteten, ga håndleddsstøtten fra seg skumle kneppelyder da vi holdt Winden i én hånd. Skjermen blir relativt lett påvirket av trykk på baksiden, så det er bra MSI sender med en taske som beskytter maskinen under transport. Hengslene til skjermen virker også noe slappe i fisken.

Topp skrivekomfort

Tastaturet er stramt og stabilt, med en skrivekomfort helt i toppklasse til å være på en minibærbar. Tastaturet er like stort som på Asus, men må se seg slått på størrelse av Packard Bell.

Pekeplaten har fin respons, men er relativt liten og tilnærmet rektangulær. MSI kunne godt spandert en bredere pekeplate.

Skjermen er en flott sak på 10 tommer, med svært god lysstyrke og fargegjengivelse. Overflaten er matt, og MSI har til og med gjort plasten rundt skjermen matt. Dette bidrar til at den har svært god lesbarhet, selv i kraftig sol.

Stillegående og kjølig

Intels nye, Atom Z530 sørger for kraften. Den yter noe dårligere enn forrige generasjon, men det er ikke merkbart under normal bruk. Til gjengjeld bruker den enda mindre strøm enn tidligere Atom-prosessorer.

Ved filmavspilling sliter den noe, og vi opplevde droppende bilder under avspilling av HD-video i 1080p-format. Under normal bruk er U115 svært stillegående og helt kald på undersiden.

En flashdisk

U115 leveres med to harddisker, der en er SSD. Det gir god ytelse, og med et par tastetrykk kan man slå av den tradisjonelle harddisken og bare bruke SSD'en.

Det bidrar ytterligere til den ekstreme batteritiden. Vi målte 11 timer og 14 minutter under normalbrukstesten, og 4 timer og 47 minutter under stresstesten.

MSI Wind U115 har sine svake sider, men disse veies opp av en fantastisk batteritid og en skjerm som er utmerket under alle lysforhold.

Dessverre er prisen for høy til å kunne stikke av med seieren i denne testen, men kanskje faller prisen etter hvert?

Laveste nettpris: 5.384 kr (Multicom.no)

Leverandør: www.msi.no

Spesifikasjoner

Produsent MSI
Pris 5384

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning