Test av mini-pc: Lenovo Ideapad S10e

Solid proff

Ideapad S10e er beregnet på forretningsfolk på farten.

Sist oppdatert
INGEN TVIL: Dette er en Lenovo Ideapad
INGEN TVIL: Dette er en Lenovo Ideapad
GLIMRENDE: Vi liker Express Card
GLIMRENDE: Vi liker Express Card

Spesifikasjoner

OS: XP Home

CPU: Atom N270

Grafikk: GMA950

Skjerm: 10" blank overflate

Oppløsning: 1024x576

Minne: 1 GB

Harddisk: 4 GB SSD + 160 GB

Vekt: 1,15 KG

Designet på vår S10e er dominert av matt, mørk plast. Det blir litt traust for de motebevisste, og det hjelper ikke at innslag av sølv frisker opp. Den fås i flere farger, men for proffbrukeren som vil ha en diskret og solid maskin, er designet trolig perfekt.

Kvalitetsinntrykket er helt i toppklasse på Lenovo. Den er blant testens letteste, men føles likevel solid og velbygd. Chassiset er stivt og fint, men det er litt myk plast enkelte steder. Lokket er kraftig og svært motstandsdyktig mot press fra baksiden.

Tastaturet er nest minst. Men selv om det er en del større enn på minstemann Toshiba, er det likevel for trangt til at det er behagelig å skrive på. Pekeplaten er avlang og minst av alle. Responsen er svært god, men man kommer ofte borti rullefeltene.

Bra lys

Skjermen er 10 tommer med glanset overflate. Oppløsningen er 1024x576, med bra trykk i fargene og god lysstyrke. Den er litt sær på innsynsvinkelen horisontalt, mens den er glimrende vertikalt.

Som vanlig på glansede skjermer blir det svært mye refleksjoner ved bruk ute i solen.

Intels Atom N270 sørger for kraften, og Lenovo har utstyrt S10e med 4 GB SSD og tradisjonell harddisk på 160 GB.

Vi målte noe svak ytelse fra SSD'en, men opplevde maskinen som kjapp i vanlig bruk. Batteritiden er som forventet med 3-cellers batteri.

Lenovo har bare utstyrt Ideapad S10e med to USB-porter, men kompensert med å slenge på Express Card. Det gir blant annet mulighet for 3G uten å gå veien om USB-løsninger.

Denne saken ble første gang publisert 12/08 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også