Test av mini-pc: Asus Eee PC 1000HE

Heftigere Eee

Asus 1000HE er langt bedre enn forgjengeren.

Sist oppdatert
STOR OG GOD: Tegnspråk på pekeplaten fungerer svært godt
STOR OG GOD: Tegnspråk på pekeplaten fungerer svært godt
LUFTIG: Stor plass mellom tastene
LUFTIG: Stor plass mellom tastene

Spesifikasjoner

OS: XP Home

CPU: Atom N280

Grafikk: GMA950

Skjerm: 10" blank overflate

Oppløsning: 1024x600

Minne: 1 GB

Harddisk: 160 GB

Vekt: 1,44 KG

Asus har ikke gjort endringer på utsiden av Eee 1000HE. Her er det fortsatt dypglanset plast som dominerer.

Overflaten er hard, og tradisjonen tro sender Asus med en taske som beskytter mot riper.

Flere konkurrenter ser unektelig både stiligere og mer eksklusive ut, men det betyr ikke at Asus har gjort en dårlig jobb med designet. Den er bare litt mer traust.

Eee PC 1000HE føles gjennomført kraftig, uten tegn til svikt av noe slag. Lokket virker mer solid enn på 1000H, og det skal mye press til før det gir utslag på skjermbildet.

Stort tastatur

Tastaturet er relativt stort, faktisk like stort som hos MSI, men begge må se seg slått av Packard Bell. Basen under tastaturet er litt myk, og tastaturet virker litt skranglete uten at skrivekomforten blir dårlig av den grunn.

Pekeplaten er testens største, og Asus har videreført tegnspråk-funksjonaliteten. Det betyr at man blant annet ruller ved å bruke to fingre samtidig.

Responsen er noe tregere enn på de beste konkurrentene, men det er ikke plagsomt.

Veldig bra skjerm

Skjermen er en liten juvel på 10 tommer. Den har matt overflate, med god lysstyrke og fargegjengivelse. Selv i direkte sollys har den ok lesbarhet uten antydning til reflekser.

Under skallet finner vi Intels nye Atom N280-prosessor. Den er noe kjappere enn forrige modell, men under vanlig bruk er ikke dette merkbart. Testmaskinen fra Asus har noe mer viftestøy enn konkurrentene, også under normal bruk.

Batteritiden er kraftig forbedret i forhold til 1000H. Vi målte 7 timer og 1 minutt under normalbrukstesten, og 4 timer og 54 minutter under filmtesten.

Verdt å merke seg er at Asus har testens minste 220 volt strømplugg. Den er av smal type uten jording. Alle de andre kommer med de vanlige, jordede klubbene.

Foreløpig leveres 1000HE uten 3G. Ønsker du 3G, må du gå for 1000H GO som koster 1000 kroner mer eller bruke en USB-løsning.

Laveste nettpris: 3498 hos multicom.no

Leverandør: www.asus.no

Denne saken ble første gang publisert 12/08 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også