Kort sagt:

+ God skjerm

+ Design

+ Byggekvalitet

+ Ytelse

+ Tilkoblinger


- Driftstid på batteri

- Lavt plassert kamera

- Pris

Dell gjorde nybrottsarbeid da de kuttet rammen rundt skjermen på den rålekre XPS 13. Da kunne de krympe avtrykket til basen for å gjøre den mer kompakt, og de har gjort det samme med XPS 15 også. Tradisjonen tro viderefører de heldigvis slike designgrep på proffmaskinene, så 15-tommeren Precision 5510 er en skikkelig kompakt og slank sak, med masse kraft.

Designen er den samme som på XPS-maskinene til Dell, så det er brukt aluminium på skjermlokk og bunn. Karbonfiber dekker håndleddsstøtten og området rundt tastaturet.

Eksklusiv

Høykvalitetsmaterialer og en solid konstruksjon gir overbevisende byggekvalitet. Dette er en solid arbeidshest som tåler å brukes ute blant folk.

Helt immun mot fingermerker er karbonfiberen ikke, og det blir fort avtrykk på den svært blanke berøringsfølsomme skjermen også.

Dell har utstyrt vår Precision med en Intel Xeon-prosessor, og da i mobilutgave. Xeon er proffmodellene fra Intel, og ytelsen ligger på nivå med de aller kraftigste Core-versjonene.

Nvidias Quadro M1000M tar seg av de tunge grafikkoppgavene, og gir ekstra kraft til programmer som støtter dette. Typiske eksempler er programmer for 3D-konstruksjon eller videoredigering.

Dette er også programmer som faktisk kan bruke 16 GB minne, som vår maskin ble levert med. Vanlige hjemmeoppgaver går som en drøm. Man kan naturligvis også spille på Quadroen, men ytelsen gjenspeiler ikke prisen. Den havner nemlig i mellomklassen, og godt bak spillmonstre.

Bilde av Dell Precision 5510

KOMFORT: Tastaturet, pekeplaten og karbonfiberen på håndleddsstøtten gjør det behagelig å skrive på 5510. Dessuten er den berøringsfølsomme skjermen presis, når man bruker fingeren. © Andreas Jahren

Spesifikasjoner: Dell Precision 5510

 • Prosessor: Intel Xeon
 • E3-1505M v5
 • Grafikk: Intel HD Graphics P530
 • Grafikk: NVIDIA Quadro M1000M
 • RAM: 16 GB
 • Lagring: 512 GB, SSD
 • Skjerm: 15,6 tommer, IPS, blank, berøring
 • Oppløsning: 3840 x 2160 piksler
 • Trådløst: 802.11ac, Bluetooth
 • Ethernet: Overgang
 • Kamera: Ja
 • OS: Windows 10
 • Vekt: 2,00 kg

Driverkrøll

Dessverre gir Windows 10 litt driver-utfordringer for PCMark 8. Resultatene er derfor ikke så gode som de skal være. Feilen ser ut til å være at grafikktestene kjøres med Intels integrerte grafikk, siden grafikkdriveren ikke lar PCMark 8 bruke Nvidiagrafikken. Alle de andre testene ser ut til å være korrekte. Dette blir nok raskt rettet av Nvidia og Intel.

Det blir naturligvis mye varme av så kraftig innmat, men likevel er ikke viften spesielt bråkete. Håndleddsstøtten holder seg rimelig kjølig, mens undersiden bak mot skjermen etter hvert blir veldig varm.

Skjermen er en lekkerbisken, med UHD-oppløst IPS-panel. Lysstyrken er meget god, så da gjør det ikke så mye at den er blank. Kontrast og sortnivå er i øverste sjikt, og den gjengir et stort fargerom. Panelet bommer litt på fargegjengivelse, og hvitt har noe blåstikk.

Smått, men godt

Thunderbolt 3 er på plass, sammen med to USB3-porter og HDMI. Det følger med overgang til kablet nettverk, for den slanke basen har ikke plass til innebygget kontakt. Det er verdt å merke seg at kameraet sitter nede ved tastaturet, så det blir ofte litt hender i bildet når man jobber samtidig. Batteritiden er ikke imponerende.

Tastaturet har jevnt over god skrivekomfort, med fast og ganske lydløst anslag. Pekeplaten er av klikketypen, med glassflate.

Presisjonen er god, og det kommer bare lavmælte klikk fra den når man trykker.

Testresultater: Dell Precision 5510

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Dell
Pris 30735

Konklusjon

Dells arbeidsstasjoner er ikke noe for vanlige hjemmebrukere. Til det er prisen for stiv. Men det er imponerende at Dell dytter så mye kraft inn i en så lekker konstruksjon, og Precision 5510 vil nok tiltale et bredt spekter av kraftkrevende proffbrukere.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!