Det enkle er ofte det beste

Test: Acer Extensa 5620Z

NESTEN BEDRIFT: Acer Extensa 5620Z ligger nært opp til bedriftsPC-ene fra Acer. Det gir noen fordeler om du er på jakt etter en "arbeidsmaskin".

NESTEN BEDRIFT: Acer Extensa 5620Z ligger nært opp til bedriftsPC-ene fra Acer. Det gir noen fordeler om du er på jakt etter en "arbeidsmaskin". Foto: Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Billig

+ Solid

+ Matt skjerm

- Burde hatt mulighet for utvidet batteri

Spesifikasjoner: Acer Extensa 5620Z

Prosessor: Pentium T2390

Brikkesett: GM965

Harddisk: 320 GB

Minne: 3GB DDR2

Skjermkort: GMA X3100

Vista: Home Premium

Pris: 5.443 kr (amentio.no)

Leverandør: Acer

Oppdaterte priser på Acer Extensa 5620Z finner du i vår prisguide.

Extensa ligner svært mye på TravelMate-maskiner, forskjellen ligger i at de ikke er fullblods bedriftsmaskiner. Det du gir slipp på er funksjonalitet som dokking og muligheten for å bytte ut DVD-brenneren med et ekstra batteri eller harddisk. Med mindre du har bruk for dette betyr det at du kan få mange av fordelene ved en bedriftsmaskin uten at du må tømme lommeboka helt. Som student som tar maskinen mye med rundt vil du antageligvis foretrekke Extensa på grunn av den matte skjermen, men også fordi chassiset er bygget hakket mer robust enn typiske hjemmemaskiner. Selv med Service Pack 1 er du kanskje ikke helt fornøyd med Vista enda, så da er det verdt å merke seg at maskinen også kommer i en variant med XP Professional istedenfor.

Les også: Test av Dell Studio 15

Herlig tastatur

Hvis vi skulle plukket testvinneren ut fra tastaturet alene hadde vi plassert Extensa på toppen uten å nøle. Vi har hatt gleden av å bruke dette krumme tastaturet en del og det slår oss som svært enkelt å venne seg til. Samtidig gir tastene ganske naturlig motstand og en følelse av at de sitter skikkelig på. Vi skulle gjerne sett det samme tastaturet på Aspire-serien også. Med en kurant styreflateløsning og en skjerm som er fargeklar og lyssterk kan vi trygt si at det ytre er i orden på Extensa 5620Z. Den har det som forventes av porter, samt både ExpressCard og PCMCIA. Noen vil kanskje savne HDMI, men det er noe man ofrer i tillegg til skjermkort ved å gå for en slik type maskin. Fokuset er mye mer rettet mot produktivitet enn typiske hjemmebærbare.

God levetid

Batteriet som sitter i gir blant testens beste levetider, noe som er et stort pluss. Helst burde batteriet vært plassert bak, for vi tror at et utvidet batteri med lengre levetid kunne gjort maskinen enda mer interessant. Bortsett fra dette fungerer Extensa svært bra som en slags TravelMate Light. Den samme Acer-programvaren er inkludert, og det utmerkede strømstyringssystemet har nok en gang sin del av æren for optimalt batteriforbruk uten masse finjustering.

Alle våre tester av bærbare PC-er finner du her.

HERLIG: Tastaturet på Acer Extensa 5620Z er herlig. Tastene gir god motstand og er gode i bruk.

HERLIG: Tastaturet på Acer Extensa 5620Z er herlig. Tastene gir god motstand og er gode i bruk. Foto: Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

STANDARD: Kortleser smo tar SD, XD, MS og lignende små kort bør du forvente på nye bærbare PC-er.

STANDARD: Kortleser smo tar SD, XD, MS og lignende små kort bør du forvente på nye bærbare PC-er. Foto: Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Hvorvidt du bør velge denne maskinen avhenger egentlig av bruksområdene dine. Den er kanskje mest interessant for dem som har en stasjonær i tillegg, men er du primært ute etter en bærbar som er god å jobbe på er Extensa et svært aktuelt valg. Prisen er i tillegg svært hyggelig!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning