Stor innvendig

D-Link DNS-343

D-Link har glemt at NAS handler om mye mer enn lagring, og scorer derfor lavt med sin firedekker.

SKRUELØS: Du trenger ingen skrutrekker for å få på plass harddiskene, men D-Links løsning gjør at du må bruke lang tid på å pelle diskene ut igjen.

SKRUELØS: Du trenger ingen skrutrekker for å få på plass harddiskene, men D-Links løsning gjør at du må bruke lang tid på å pelle diskene ut igjen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkelt RAID5-kabinett

- Mangler bittorrent og utvidelsesmuligheter

- Dyr i forhold til funksjonalitet

Spesifikasjoner

Harddiskplasser: 4

USB: 1

Minne: 128MB

Printserver: Ja

Klikk her for oppdaterte priser

DNS-343 har plass til hele fire interne harddisker, og bør derfor tilfredsstille de flestes krav til intern kapasitet. Når du skal sette opp harddiskene har du en rekke valg, blant annet JBOD og RAID, for enten å lage et stort volum eller for å få såkalt redundans. Med tre eller fire disker vil vi sterkt anbefale deg å vurdere RAID5. Du mister riktignok plassen til en av harddiskene, men til gjengjeld får du redundans, slik at en harddisk kan ta kvelden uten at du mister data. Merk at det ikke følger med noen harddisk med den boksen.

Dessverre har enheten bare en USB-port. Helst bør det sitte to-tre USB-porter på baksiden, og gjerne også en foran til minnepenner og annet som bare er midlertidig koblet til. Kan du litt om nettverk er det absolutt ikke noe problem å sitte opp DNS-343 og bruke den, men vi savner noen enkle veivisere som ferske brukere kan støtte seg til. På flere av de andre produktene, slik som HPs Smart Server, ligger dette på CD-platen som følger med.

Funksjonaliteten til DNS-343 er mest beregnet på lagring og streaming. Den innebygde webserveren brukes utelukkende til å vise innstillinger, og du får altså ikke lagt ut eget innhold eller delt filer på nett annet enn med FTP. Selv med fire harddiskplasser synes vi prisen blir noe stiv når enheten ikke har særlig mer enn standard funksjonalitet, og ingen mulighet til å utvide programvaren.

Spesifikasjoner

Produsent D-Link
Pris 4134

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning