Stor Eee (Best-i-test)

Asus Eee PC 1000H

I forhold til 1. generasjons Eee, har 1000H lagt på seg. Men det er ikke antydning til ølmage eller sideflesk. Her er det bare kraft og utholdenhet.

Asus Eee PC 1000H

Asus Eee PC 1000H Foto: Andreas Jahren

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Flott skjerm

+ Batterilevetid

+ Pris

+ Tegnspråk på pekeplaten

- Ikke Expresscard

- Noe stor

- Mangler 3G-mulighet

BEST: Ingen tvil om at Eees pekeplate er best.

BEST: Ingen tvil om at Eees pekeplate er best. Foto: Andreas Jahren

GAMMEL TRAVER: Eees design er umiskjennelig.

GAMMEL TRAVER: Eees design er umiskjennelig. Foto: Andreas Jahren

Spesifikasjoner: Asus Eee PC 1000H

OS: XP Home

CPU: Atom N270

Grafikk: GMA950

Skjerm: 10,2" matt overflate

Oppløsning: 1024x600

Minne: 1 GB

Harddisk: 160 GB

Vekt: 1,42 KG

Laveste nettpris: 3.495,- (www.ps.no)

Leverandør: www.asus.no

Finn oppdaterte priser i vår prisguide.

Eee har utviklet seg mye. Designet på er Eee PC 1000H er av en helt annen karakter enn ur-Eee'en, 701. Som på nyere Eee-er har Asus dumpet den røffe, brune plasten til fordel for mer tidsriktig, dypglanset mørk plast.

Den blanke overflaten er hard, og Asus sender med en taske som beskytter mot riper og slag når den ligger i skolesekken eller bilsetet. Vi kan ikke si at det oser eksklusivitet av 1000H, men den ser unektelig bra ut.

Solid

Eee PC 1000H føles solid. Det er ikke tegn til svikt eller vridning i chassiset, og den er skikkelig kompakt å holde. Lokket er stabilt, men ikke like solid som resten av maskinen. Man får gjennomslag på skjermbildet etter ikke altfor mye trykk på baksiden av lokket. Det betyr at du bør være litt varsom med å legge Eee-en nederst i skolesekken.

Tastaturet har vokst og er nå relativt stort. Størrelsen gjør at det er ganske behagelig å skrive på, men det er fortsatt ikke slik at det kjennes komfortabelt og uanstrengt. Tastene har fin respons og passe motstand.

God pekeplate

Pekeplaten er testens desidert største, og har heller ikke rullefelt som tar ekstra plass. Derimot har den støtte for "tegnspråk". Det vil si at du bruker pekefinger og langfinger samtidig når du vil rulle.

Det er praktisk, for da slipper du å komme borti rullefeltene i vanvare. Tar du et enkeltklikk med begge fingrene aktiveres samme funksjon som når du klikker ned rulleknappen på en mus: rulling!

Skjerm uten refleksjoner

Skjermen måler 10,2", er lyssterk og har matt overflate. Den matte overflaten kan gi litt mindre futt i fargene, men vi synes ikke den henger etter sine glansede søsken. Derimot er den mye mindre utsatt for refleksjoner, og det er nyttig for en maskin som brukes under varierende lysforhold. Innsynsvinkelen er dessuten helt topp.

Som de fleste andre i testen drives Eee 1000H av en Intel Atom. Asus har lagt inn programvare som over-, eller underklokker prosessoren. I vanlig bruk gir ikke det seg de helt store utslagene, men det er jo kjekt å ha muligheten om man ønsker litt ekstra trøkk.

Batterilevetiden under normal bruk er best av alle i testen, med 4t og 42 min. Vi teller tre USB-porter, men savner mulighet for 3G uten bruk av USB-pinne.

Med 1000H har Asus Eee fått litt muskler å vise til.

Med 1000H har Asus Eee fått litt muskler å vise til. Foto: Andreas Jahren

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

På tross av en litt høy vekt og størrelsen, mener vi Eee 1000H totalt sett er testens beste for den jevne hjemmebruker.

Tilbake til stortesten av mini-PC-er

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning