Toshiba Satellite U400

Stilig og svært stillegående

Er du på jakt etter en liten bærbar i høyglanset, mørk plast? Da er Toshibas U400 en opplagt kandidat.

GOD SKJERM: 13,3 tommer er et format som gir en liten PC uten at det går alt for mye på bekostning av brukervennligheten. Skal du jobbe mye foran skjermen bør du nok likevel tenke på muligheten for å koble til en ekstern skjerm.

GOD SKJERM: 13,3 tommer er et format som gir en liten PC uten at det går alt for mye på bekostning av brukervennligheten. Skal du jobbe mye foran skjermen bør du nok likevel tenke på muligheten for å koble til en ekstern skjerm. Foto: Foto: Andreas Jahren

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Design

+ HDMI

+ Støynivå

+ Skjerm

+ Batterilevetid

- Noe svak byggekvalitet

- Irriterende forhåndsinstallerte programmer

Tosiba Satellite U400

Tosiba Satellite U400 Foto: Foto: Andreas Jahren

Spesifikasjoner: Toshiba Satellite U400

OS: Vista HP

CPU: Core 2 Duo T5550

Skjermkort: Intel GMA X3100

Skjerm: 13,3" blank overflate

Oppløsning: 1280x800

Minne: 3 GB

Harddisk: 250 GB

HDMI: JA

Vekt: 1,92 KG

Pris: 6.491 kr hos Amentio.no

Leverandør: www.toshiba.no

Oppdaterte priser på Toshiba U400 finner du i vår prisguide.

Toshiba Satellite U400 er en stilig og lite omfangsrik bærbar. Hele designet er gjennomført i høyglanset, mørk plast. Kun rammen rundt skjermen har matt overflate. Toshiba har valgt hvitt lys på knapper og indikatorlamper. De lyser godt opp, men kan heldigvis skrus av om maskinen brukes i dempet belysning.

Les også: Test av HP Pavilion DV7

Tastaturet har fin respons og er behagelig å skrive på, men gir etter enkelte steder. Pekeplaten har også god respons, med ekstra store metallknapper som bryter opp det mørke designet.

Skjermen har blank overflate, den er lyssterk og kontrastrik med futt i fargene. Prosessoren holder til de fleste oppgaver og 3GB minne gjør Vista fornøyd. Den har det som er vanlig av tilkoblinger i klassen, med pluss for HDMI.

Vi har gode erfaringer med støynivået på Toshibas bærbare, og U400 er intet unntak. Under normal bruk er maskinen bortimot lydløs, og kun under hard belastning høres viften godt.

Byggkvaliteten inviterer ikke til særlig uvøren bruk, men er grei nok til daglig bruk i hjemmet. Skjermen vrir seg lett og det skal ikke mye trykk til før bildet forvrenges. Den blanke overflaten er hard, men får du riper vil de trolig synes godt. En god bæreveske bør derfor være med, om du planlegger hyppige turer på kafé eller auditoriet.

Testresultater

Benchmarks

Satellite U400

PCMark 05

3 699

CPU

4 417

Memory

3 623

Graphics

1 621

HDD

4 429

3DMark 06 v110

531

3DMark 05 v130

846

3DMark 03 v360

1 596

Batteritest Performance

1t 35min

Batteritest Normal

3t 13minGLANSET: Det meste av fingermerker synes på en høyglanset PC, så legg ved en pussefille om du liker å behold den blanke overflaten ren og pen.

GLANSET: Det meste av fingermerker synes på en høyglanset PC, så legg ved en pussefille om du liker å behold den blanke overflaten ren og pen. Foto: Foto: Andreas Jahren

Spesifikasjoner

Produsent www.toshiba.no
Pris 6491

Konklusjon

Toshiba Satellite U400 er en liten og lekker bærbar PC utstyrt med det utstyret vi forventer å finne på en bærbar PC i denne klassen. Den har en god skjerm, komfortabelt støynivå og en vekt som gjør den behagelig bærbar.

Flere tester av bærbar PC finner du her.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning