Spammer truer med drap

Spammerne som truer med vold er tilbake: drapstrusler og søppel-epost i skjønn forening.

Spammerne som truer epostmottakere med drap var først i søkelyset i begynnelsen av året. Når er de ifølge FBI tilbake for fullt.

Spammerne som truer epostmottakere med drap var først i søkelyset i begynnelsen av året. Når er de ifølge FBI tilbake for fullt. Foto: Foto: PAUL SAKUMA/SCANPIX

Publisert Oppdatert

Spammerne som truer epostmottakere med drap var først i søkelyset i begynnelsen av året. Når er de ifølge FBI tilbake for fullt.

Den lite hyggelige eposten sendes ut til tusenvis av mottakere. FBI ber brukeren ignorere truslene og rapportere hendelsene til sitt Internet Crime Complaint Center.

Trusselbrevene kom i nye former fra juli.

En variant går ut på å ta kontakt via et telefonnummer i epspoten, en annen på at "en av dine kjære" vil bli kidnappet hvis du ikke betaler løsepenger.

Mottakerne av truslene forteller politiet at de blir bedt om å betale pengene og oppgi betalingsdetaljer innen 48 timer. Dersom ikke pengene er bekreftet mottatt en halvtime senere, kan det få "voldelige konsekvenser", truer avsenderen.

LES OGSÅ: Derfor blir vi ikke kvitt epost-søpla

Epostmeldingen inneholder detaljinformasjon om mottakerne for å gjøre trusselen mer troverdig, skriver Network World.

Det har kommet varianter av trusselbrevene siden desember 2006, opplyser FBI. Men selv om epost-avsenderen gir inntrykk av å komme fra en leiemorder, er den egentlige hensikten å få ut personlige, fortrolige opplysninger og penger. Svarer man på meldingene, blir truslene trappet opp, hevder FBI.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning