Se hvordan du unngår riper:

Slik rengjør du skjermen

Feil vaskemiddel kan ødelegge den kostbare pc- eller tv-skjemen. Denne videoen forklarer hvorfor.

Publisert Oppdatert

Har du lagt merke til hvordan pc-skjermen ser ut når du har skrudd av pc-en? Nettopp. Støvet danner en fin hinne og fingeravtrykkene blir tydelige. Da kan det kanskje være på tide med en liten rengjøringsrunde.

Per-Kristian Jorsett, salgssjef i NEC, er ganske tydelig på en ting når det gjelder skjermrens.

- Du bør ikke bruke skuremidler eller vanlig glassvask, som Jif. Unntaket for dette er kanskje Plasma-skjermer, som har en glassplate i front. Men for vanlige LCD-skjermer kan virkestoffene i slike midler lage matthet, skjolder og riper i overflaten.

Kombisett

Jorsett anbefaler et ferdig rensesett som inneholder klut, børste til tastaturet og en spray som er spesielt tilpasset LCD-skjermer.

Klutene som følger med et slikt kombisett skal ikke skyldes i vann, understreker Jorsett. Et bra alternativ er våtservietter.

LES OGSÅ: Kroppslukt kan erstatte pass

En type rengjøringssett som er ganske vanlig, inneholder mikrofiberklut og en spesiallaget spray.

- Tørk støvet av med en mikrofiberklut først, hvis den er spesielt støvete. Deretter sprayer du med spesialmiddelet og tørker over med kluten. Pass på ikke å trykke for hardt på skjermen.

Slike rengjøringssett får du kjøpt i butikker der de også selger pc-er og elektronisk utstyr. De kan være ganske dyre. Men noen hundrelapper i riktig rengjøringsmiddel kan altså være vel verdt investeringen, når du først har brukt flere tusen kroner på en skjerm.

LES OGSÅ:

Lei film rett fra tv-en

Google oppdager influensa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning