Verdens enkleste løsning for sikkerhetskopiering?

Slik redder du familiebildene

Her er dingsen som redder familiebildene og andre viktige filer på PC-en.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkelt,

+ Rimelig

+ Trygt

+ Fleksibelt

- Ikke noe spesielt

UTEN KLIKK: Clickfree finnes i flere versjoner. En versjon med harddisker i flere størrelser og en versjon, Clickfree Transformer, der programvaren ligger på en USB-kabel du kobler mellom PC-en og en ekstern harddisk.

UTEN KLIKK: Clickfree finnes i flere versjoner. En versjon med harddisker i flere størrelser og en versjon, Clickfree Transformer, der programvaren ligger på en USB-kabel du kobler mellom PC-en og en ekstern harddisk. Foto: FOTO: Clickfree

Spesifikasjoner: Clickfree

Clickfree (med ekstern harddisk)

Størrelse: Fra 120 GB

Hastighet: 5400 RPM

Grensesnitt: USB

Operativsystem: Vista, XP, OS X fra v. 10.5

Anbefalte utsalgspriser

Clickfree Transformer - kr 595 (bare kabelen)

Clickfree HDD 120 GB - kr 995

Clickfree HDD 160 GB - kr 1 195

Clickfree HDD 250 GB - kr 1 395

Clickfree HDD 320 GB - kr 1 895

Clickfree HDD 500 GB - kr 2 295

Nettside: www.Clickfree.no

Er du som folk flest har du PC-en stappfull av digitale familiebilder og andre viktige filer som bare finnes der. Ryker harddisken din har du trolig gjort det store.

Harddisker kan noen ganger reddes, men ofte kan det både være tidkrevende og dyrt. I verste fall sitter du tomhendt tilbake.

Les også: Slik får du orden i bildene

Genialt enkelt

Dersom du aldri har tatt sikkerhetskopi av viktige filer og kanskje heller ikke aner hvordan du gjør de, finnes det en superenkel og svært brukervennlig løsning på markedet.

Løsningen heter Clickfree og finnes i to varianter. Den ene varianten består av en ekstern harddisk (som finnes i flere størrelser). Denne harddisken inneholder programvare som automatisk tar backup av dine viktigste filer, som bilder og dokumenter.

Alt du trenger å gjøre er å koble denne eksterne harddisken til en USB-port på PC-en. Dersom du ikke gjør noe starter den automatisk etter 25 sekunder. Ønsker du å endre innstillingene kan du gjøre det før 25 sekunder har gått.

Les også: Enkel og automatisk sikkehetskopi

Rask

Første gangen du kobler den til bruker PC-en noe tid før åpningsbildet kommer opp. Den første runden med sikkerhetskopiering tar også noe tid, men dette avhenger av datamengden den skal kopiere.

Har du mange og store bildefiler tar det lengre tid enn om du bare har noen få tekstdokumenter.

Deretter vil enheten kun ta sikkerhetskopi av nye og endrede filer og da tar det normalt betydelig kortere tid.

Clickfree leter etter og tar kopi av totalt 350 forhåndsbestemte filtyper. Har du sære filtyper eller andre spesielle behov kan du i stor grad endre dette i innstillingene.

Du kan for eksempel stille enheten inn slik at den kun tar kopi av jpg-filer (bilder) eller bare bestemte mapper. Det kan være lurt om du har en strukturert mappestruktur på harddisken din og vet nøyaktig hva du vil sikkerhetskopiere.

Les også: Gratis antivirus

Backup med en ledning

En nesten enklere variant enn produktet med harddisk heter Clickfree Transformer og består rett og slett av en ledning der programvaren for sikkerhetskopiering er innebygd i selve kabelen.

Denne løsningen krever imidlertid at du har en ekstern harddisk fra før. Har du det kobler du kabelen mellom PC-en og den eksterne harddisken.

Da fungerer produktet nøyaktig på samme måte som beskrevet over.

Standardvare

Fordelen med "backupkabelen" er at du kan bruker en ekstern harddisk du allerede har eller om du må kjøpe en ny ekstern harddisk har du selv mulighet til å tilpasse størrelsen på den eksterne harddisken ditt eget plassbehov.

Forrige gang vi testet Clickfree hadde vi problemer med PC-er med operativsystemet Vista 64. Det har vi fortsatt, mens betaversjonen av Vista 7 taklet den.

For majoriteten av målgruppen er dette likevel ikke noe problem side vi her snakker om standardversjonene av Windows Vista og XP.

Når det går galt

Har du med feiltagelse slettet en fil eller en mappe på PC-en din, er det bare å koble til Clickfree-enheten igjen, gå inn i programmet før den starter en ny sikkerhetskopiering og hente fram de tapte filene.

Konklusjon

Dette er et produkt som alle som har PC burde ha. Unntaket er for de få som regelmessig tar backup på andre måter.

Kostnaden i forhold til tryggheten ved å ha en oppdatert og tilgjengelig backup er lav. Clickfree kan også brukes mot flere PC-er.

Flere tester på:

Klikk Teknologi

Klikk Motor

Klikk Friluft

START: Slik ser åpningsbildet til Clickfree ut. Du har 25 sekunder på deg til å endre innstillinger eller hente ut filer. Gjør du ingenting starter den automatisk å sikkerhetskopiere filene dine.

START: Slik ser åpningsbildet til Clickfree ut. Du har 25 sekunder på deg til å endre innstillinger eller hente ut filer. Gjør du ingenting starter den automatisk å sikkerhetskopiere filene dine. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

FERDIG: Filene din er nå sikre, melder Clickfree når programmet er ferdig med å sikkerhetskopiere dine filer.

FERDIG: Filene din er nå sikre, melder Clickfree når programmet er ferdig med å sikkerhetskopiere dine filer. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

FERDIG: Slik ser det ut etter at Clickfree er ferdig med å ta sikkerhetskopi av PC-en.

FERDIG: Slik ser det ut etter at Clickfree er ferdig med å ta sikkerhetskopi av PC-en. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

Spesifikasjoner

Produsent www.Clickfree.no
Pris 995

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning