Test av HP TouchSmart 520-1010sc

Perfekt PC for kjøkkenet

HPs nyeste alt-i-ett-PC yter akseptabelt, og koster ikke skjorta.

KJØKKEN-PC: Kanskje kan en alt-i-ett PC med berøringsskjerm være det du trenger på kjøkkenet?

KJØKKEN-PC: Kanskje kan en alt-i-ett PC med berøringsskjerm være det du trenger på kjøkkenet? Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Mye PC for pengene

+ Stor skjerm

- Mangler Blu-ray-spiller, middels bra medfølgende programvare

For mange vil den være et godt alternativ til en bærbar PC på ungdomsrommet, på kjøkkenet eller i stua.

En PC som er bygd inn i skjermen kan være et godt alternativ til en bærbar PC hjemme, hvis du uansett ikke frakter den med deg noe sted. Det gir mulighet for en langt større skjerm, og en følelse av å bruke en vanlig stasjonær PC.

Alt-i-ett-PC-ene har også berøringsfølsom skjerm, som gjør det mulig å bruke dem som et multimediesenter helt uten mus og tastatur. HPs nyeste modell, Touch-Smart 520, imponerer oss med å gi mye ytelse for pengene. Core i3-prosessoren fra Intel er ikke den råeste på markedet, men i kombinasjon med et helt greit skjermkort fra AMD, er det fullt mulig å hygge seg med et spill på denne maskinen, i tillegg til vanlige kontoroppgaver.

Vi mener TouchSmart 520 godt tåler sammenligning med tilsvarende spesifiserte bærbare PC-er. Skjermoppløsningen tilsvarer en vanlig HD-TV, 1920x1080. Her finner du også et innebygd TV-kort for det digitale bakkenettet og fjernkontroll, så den kan fungere som en liten TV for NRK på kjøkkenbenken. De andre kanalene i bakkenettet får du problemer med, ettersom de er kryptert.

Dessverre får du ikke justere lysstyrken på skjermen. Du må derfor leve med relativt kraftig bakgrunnsbelysning, med mindre du bruker den upresise justeringsmuligheten i strømstyringen til Windows.

Spesifikasjoner

Prosessor: Intel Core i3 2120 @ 3,3 GHz

Skjermkort: AMD Radeon HD6450A (1 GB)

Minne: 4 GB

Operativsystem: Windows 7 Home Premium

Skjermpanel: HWP4215

Skjermstørrelse: 23 tommer

Skjermoppløsning: 1920x1080

Forhold: 16:9

Berøringsskjerm: Ja

Harddisk: Hitachi HDS721010CLA632, 1 TB

TV-kort: Ja

USB: 4xUSB 2.0, 2xUSB 3.0

Fjernkontroll: Ja

Optisk: HP DVD A DS8A5SH

Kortleser: SD, MS, xD

Dette gjør det ikke til en ideell løsning for fotoredigering. Den blanke skjermen gjør den også slitsom for øynene å bruke, som arbeids-PC i sterkt opplyste rom.

Siden skjermen er berøringsfølsom, har HP lagt ved en egen programvarepakke som er spesialberegnet for å styre med fingrene. Her kan du for eksempel legge inn bilder, videoer og få tilgang til matoppskrifter. Vi er ikke veldig imponert over denne program-varen, og tipper den hos mange vil stå ubrukt. Til multimedieoppgaver, synes vi Windows Media Center fungerer vel så fint, med store fingervennlige ikoner.

Hvor mange som faktisk bruker en slik PC med fingrene, i stedet for mus og tastatur er vi heller ikke helt sikre på.

For mange vil sannsynligvis et nettbrett gjøre samme nytte på kjøkkenbenken, i stedet for en fullverdig 23-tommers PC. Du må ikke ut med så veldig mange flere tusenlapper for en PC enn for en iPad.

Så vil tiden vise om Windows 8 vil gjøre markedet for fingerstyrte PC-er større, når det etter alt å dømme lanseres i løpet av året. Versjonene som nå er ute, tyder på at fingerstyring er et av de viktigste satsingsområdene for Microsoft for tiden. Vi synes tastaturet som følger med er litt skranglete, og ikke matcher det gjennomførte designet til HP.

Om maskinen er pen nok til stua eller kjøkkenbenken din, får du nesten vurdere selv.

Les også:

Guide: Fra Blu-ray til nettbrett

Syv gode grunner for å kjøpe seg ny mobil

Dette er markedets lekreste nettbrett

Lekkert 2.1 designanlegg til stua

KOMPAKT: Dette er hele PC-en. Alt er bygd inn i skjermen. I tillegg trenger du mus, tastatur og eventuelt ekstra høyttalere.

KOMPAKT: Dette er hele PC-en. Alt er bygd inn i skjermen. I tillegg trenger du mus, tastatur og eventuelt ekstra høyttalere. Foto: Produsent

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 6563

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning