Nettet vokser saktere

Veksten i nettrafikk er lavere nå enn noen gang siden 1990-tallet.

GOD PLASS: Ryktene om at nettet er i ferd med å oversvømmes av trafikk, er betydelig overdrevet, ifølge nye måletall.

GOD PLASS: Ryktene om at nettet er i ferd med å oversvømmes av trafikk, er betydelig overdrevet, ifølge nye måletall. Foto: FOTO: Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Publisert Oppdatert

Mange har de siste årene varslet at internettet ikke vil ha kapasitet til å takle trafikkveksten.

Nå viser en ny forskningsrapport at vekstratene slett ikke er så voldsomme. Universitetet i Minnesota, i USA, har nylig lagt fram tall som viser at veksten i nett-trafikk nå er nede i "bare" 17 prosent.

Det er lite sammenlignet med de foregående årene. Tallene, som er gjengitt på nettstedet Ars Technica, viser trafikkveksten år for år, målt fra juli til juli. I alle årene fra 2003 til 2006 lå veksten på 51-62 prosent, som betyr at nettrafikken doblet seg i løpet av denne perioden.

I 2006-2007 var veksten på 32 prosent, og fra juli 2007 til juli 2008 altså på 17 prosent.

- Må vokse raskere

- Det er ingen indikasjoner på at vi står overfor trafikkmengder vi ikke greier å håndtere. Tvert imot ser det ut til at det går saktere, og ikke fortere. Det betyr i så fall at industrien vil tjene på å finne metoder for å stimulere til økt trafikk, sier Andrew Odlyzkom, som er ansvarlig for rapporten, til Ars Technica.

Det høres kanskje ut som en god nyhet at det ikke blir for fullt på informasjonsmotorveien. Men på grunn av lavere kostnader for raske linjer, blir også inntektene lavere for dem som tilbyr trafikkapasitet.

Dette kan i neste runde gå ut over evnen til å komme opp med nye tjenester og tilbud til kundene.

Disse trafikktallene gjelder trafikk-kapasiteten i kjerne-nettene, og tar derfor ikke høyde for lokale flaskehalser for eksempel hos din nettleverandør.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning