Nesten hvitevare

HP Media Vault mv5020

Media Vault er en litt annerledes vri på NAS, men faller gjennom i sin enkelhet.

UTTREKK: Bare harddisk nummer to kan nås direkte via en skuff.

UTTREKK: Bare harddisk nummer to kan nås direkte via en skuff.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel

- Trenger finpolering

- Funksjonsfattig

Spesifikasjoner

Harddiskplasser: 2

Harddisk: 500GB

USB: 2

Minne: 128MB

Printserver: Ja

Hva tror du ville skjedd hvis en stor PC-produsent plutselig satt seg ned og lagde en NAS? Media Vault er nettopp et slikt produkt, og det medfører en annen vri på funksjonalitet og brukervennlighet. Hvis du har veldig lite erfaring med nettverksutstyr er Media Vault svært enkel å komme i gang med, takket være veiviseren på CD-platen.

Konfigurasjonsdelen av webgrensesnittet er ganske lettfattelig, men det er også funksjonsfattig. Vi synes at HPs veiviser for ekstern tilgang er en god idé, ved at den først prøver å autokonfigurere ruteren, og så lar brukeren opprette en egen dynamisk DNS uten å måtte finne en tilbyder på egenhånd.

Problemene med Media Vault begynner å dukke opp her. Autokonfiguratoren mente den hadde gjort jobben sin, men en kjapp titt på ruteren vår viste at alt var uforandret. Vi kikket også nærmere på DNS-tjenesten fra TZO, og det skulle vise seg at den bare er gratis i ett år. Det kunne vært tilgivelig hvis det ikke hadde manglet klient for tilsvarende tjenester fra no-ip eller DynDNS, som alltid er gratis.

Når veiviseren er ferdig er det mulig å bla i bilder og hente filer over nett. Sidene som brukes til dette er kanskje ikke de mest elegante, men her har HP i det minste fått til en løsning alle klarer å bruke til å laste opp og ned filer. Fotoløsningen er også en av de få vi har testet som kan brukes i noen fornuftig form. Egne hjemmesider er det ikke mulighet til å legge ut, til tross for at Media Vault kjører Apache med PHP-støtte.

HP har bundlet en noe tilpasset utgave av NTIs programvare for sikkerhetskopiering. Med denne er det lett å sikre filene på flere maskiner av gangen. Du har også muligheten til å lage og gjenopprette speilbilder av hele maskiner.

Media Smart er en mye mer rendyrket «enkel NAS» enn resten, men vi synes ikke dette fungerer optimalt når grensesnittene er kodet litt for komplisert til å være effektive, eller fungere helt som de skal i alle nettlesere. Som en lagringsboks med muligheter for sikkerhetskopiering og enkel streaming har vi lite å utsette på HP Media Vault. Det vi savner er flere funksjoner, og gjerne også muligheten til å utvide utenom HPs offisielle firmware-oppdateringer.

Spesifikasjoner

Produsent HP
Pris 1990

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning