Betaversjonen klar fredag:

Nå kan du prøve Windows 7

Fredag kan alle laste ned en prøveversjon av Windows 7.

I BETA: Windows 7 kan fra fredag lastes ned på Microsofts nettsider, kunne konsernsjef Steve Ballmer fortelle noen tusen tilskuere i Las Vegas onsdag kveld.

I BETA: Windows 7 kan fra fredag lastes ned på Microsofts nettsider, kunne konsernsjef Steve Ballmer fortelle noen tusen tilskuere i Las Vegas onsdag kveld. Foto: FOTO: AP Photo/PAul Sakuma

Publisert Oppdatert

CES/LAS VEGAS: Fredag legger Microsoft ut den offisielle betaversjonen av Windows 7 på sine nettsider.

- Betaversjonen er klar nå. Den legges ut på fredag for alle brukere. Vi oppfordrer alle til å prøve dette, sa Steve Ballmer, Microsofts toppsjef, som holdt åpningstalen for årets Consumer Electronics Show (CES) i går kveld.

Samtidig gjøres en rekke nye tjenester for Windows 7 under Windows Live-paraplyen tilgjengelig. Det gjelder blant annet fotogalleriet og MSN.

LES OGSÅ: Din nye jukeboks

Ballmer presenterte også en helt fersk avtale med Facebook, som knytter det populære nettsamfunnet nært sammen med Windows Live og MSN.

- Vi presenterer i kveld et nytt og tett samarbeid med Facebook. Hvis du ønsker, vil nå alle statusendringer i Facebook sprette opp på din Live-side, sa Ballmer.

- Et verdensspråk

En av Ballmers kolleger viste fram nye funksjoner i Windows 7, blant annet hvordan mange åpne vinduer kan håndteres enklere og hvordan nye, smarte snarveier som Quickadd og Jumplist gjør navigeringen raskere og morsommere.

Steve Ballmer tror innovasjon og teknologi blir sentralt, uavhengig av økonomisk nedtur, og er trygg på at Windows fortsatt vil ha en sentral plass blant forbrukerne

- Det er tross alt over en milliard mennesker som snakker dette språket. Windows er et verdensspråk. Windows skal være sentralt, enten vi snakker om PC-en, mobilen eller TV-en.

LES OGSÅ: Mekka for Mac-fans

Følger Google

Det er ingen i Microsoft som sier "G-ordet" høyt. Men ideene om hvor Windows skal de neste årene minner sterkt om mye av det Google gjør allerede.

"Cloud computing", ideen om at alt innhold når som helst kan hentes ned fra nettet som fra en "sky", har endelig begynt å sige inn også hos Microsoft.

Forskjellen er at mens Google og andre har lagt ut dusinvis av tjenester og programvare allerede virker i skyen (Google Apps og Gmail, for eksempel), vil Microsoft bruke skyen til å utvide sin Windows-verden.

Det betyr at også mange av de kjente Windows-programmene vil bli tilgjengelige som snutter og tjenester du bruker bare når du trenger dem.

Windows 7 er begynnelsen på en strategi der det for første gang ikke er PC-en, men internett som er plattformen.

LES OGSÅ: Tastatur med PC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning