Minstemann

QNAP TS-109 II

Med tanke på dens omfattende funksjonalitet, danker QNAP TS-109 II ut det meste av løsninger.

KJØLIG: Tatt i betraktning at det ikke er vifter på TS-109 II holder den seg kjølig nok til at harddisken vil overleve.

KJØLIG: Tatt i betraktning at det ikke er vifter på TS-109 II holder den seg kjølig nok til at harddisken vil overleve.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Vifteløs

+ Mange funksjoner

- Tregere enn resten

- Burde vært verktøyløs

Spesifikasjoner

Harddiskplasser: 1

USB: 3

eSATA: 1

Minne: 256MB

Printserver: Ja

Klikk her for oppdaterte priser

QNAP TS-109 II er på mange måter lik storebror TS-209 II, bare med en enkelt plass til intern harddisk. Harddisk følger ikke med. Denne modellen er rettet mer mot de som heller ønsker å bruke eksterne harddisker i stedet for ekstra interne disker, og QNAP har gjort et godt valg ved å inkludere en eSATA-port i tillegg til USB.

En stor fordel med TS-109 II er at den er vifteløs. Støynivået er derfor ganske lavt, men vi skulle gjerne sett at det var demping på harddisken slik at vibrasjonsstøyen ble redusert. At du i det hele tatt må frem med skrutrekkeren er også et irritasjonsmoment. Her kunne QNAP lett fått til en løsning uten verktøy.

Med en prislapp på ca. 2.300 kr må vi få presisert at dette ikke er en NAS du bør kjøpe med mindre du har tenkt å bruke mye av funksjonaliteten. Er det primært lagring og kanskje streaming du er ute etter, finnes det billigere og enklere løsninger. Når dette er sagt er TS-109 II minst like imponerende som TS-209 II, og vi synes det er tiltalende med en så avansert liten boks som kan stå i bokhylla. Så lenge du ikke planlegger enormt store mengder med trafikk kan dette bli husets (enkle) server og sentral for nedlasting og lagring.

Spesifikasjoner

Produsent QNAP
Pris 2068

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning