Microsoft ser hva du taster

Den nye nettleseren vet alt om hvor du har vært.

LOGGER TASTETRYKK: Funksjonen Suggested Sites i Internet Explorer 8 er brukervennlig, men ikke personvernvennlig.

LOGGER TASTETRYKK: Funksjonen Suggested Sites i Internet Explorer 8 er brukervennlig, men ikke personvernvennlig.

Publisert Oppdatert

Den siste uka har det vært mye skriverier om den nye nettleseren Google Chrome. Kritikken går på dårlig persovern og sikkerhet. Nå viser det seg at den nye testversjonen av Internet Explorer (IE8) ikke er stort bedre. Ifølge Computerworld.no samler IE8 både på adressen du taster inn og endel andre opplysninger du kanskje ikke har tenkt å dele med omverdenen.

En av de omstridte funksjonene i Chrome er Google Suggest, som registrerer tastetrykkene i adressefeltet og sender informasjonen videre til Google. Meningen er at nettleseren skal foreslå nettsteder basert på tastetrykkene og tidligere besøk. Men det har vist seg at Google også vil bruke denne informasjonen til markedsføringsformål.

LES VÅR AV INTERNET EXPLORER 8

Microsoft gjør det samme i sin beta 2-versjon av Internet Explorer 8, skriver Computerworld. Også funksjonen Suggested sites gir forslag til nettsider som kan være av interesse. Men ifølge brukeravtalen for Internet Explorer 8 samler Microsoft også inn informasjon som ip-nummer, språkinnstillinger, besøkte nettsider og hvor lenge nettsidene blir besøkt.

Funksjonen skal ikke være standard, som i Chrome. Du må altså skru på "sporingen" selv.

LES VÅR TEST AV GOOGLE CHROME

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning