Lover pc til en femtilapp

Indiske myndigheter vil lage en skole-pc som kan selges for ti dollar.

Vil HA BILLIG PC: Indias utdanningsminister D. Purandeswari har igangsatt et program for å produsere pc-er som kan selges for rundt femti kroner til skoleelever.

Vil HA BILLIG PC: Indias utdanningsminister D. Purandeswari har igangsatt et program for å produsere pc-er som kan selges for rundt femti kroner til skoleelever. Foto: Viney Bhushan, photodivision.gov.nic.in.

Publisert Oppdatert

Den norske diskusjonen om digital kompetanse i skolen blir ganske fjern om man sammenligner med situasjonen i verdens største demokrati.

India har en befolkning på over en milliard, men bare drøyt fire millioner internett-abonnementer, ifølge Network World. Likevel er landet en av verdens ledende it-nasjoner, med flere millioner uteksaminerte it-ingeniører i året.

Derfor ønsker indiske myndigheter å bedre situasjonen for de unge. I teknologi-hovedstaden Bangalore har myndighetene derfor satt i gang et prosjekt for å utvikle en så rimelig pc som mulig til bruk i videregående skoler.

Utdanningsministeren lanserte prosjektet denne uken. Det er uklart om prisen forutsetter statlige subsidier og lite er kjent om spesifikasjonene. Et av målene er å styrke mulighetene for fjernlæring over nettet, og prosjektet omfatter også gratis bredbånd i alle undervisningsinstitusjoner, skriver Network World.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning