MSI Wind U100

Lekker mini-PC

Lekker mini-PC med noen irriterende mangler.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Intel Atom

+ God batterilevetid

+ Godt tastatur

- Dårlig mus

- Ikke oppgraderbart minne

- Stor strømkabel

STOR: Jordet plugg gjør laderen unødvendig stor. Vi foretrekker heller løsningen til Asus Eee.

STOR: Jordet plugg gjør laderen unødvendig stor. Vi foretrekker heller løsningen til Asus Eee.

MSI Wind U100

Spesifikasjoner:

Prosessor: Intel Atom N270

Brikkesett: Intel 945GSE

Harddisk: 80GB

Minne: 1GB DDR2

Skjermkort: GMA950

Skjerm: 10" 1024x600

Dimensjoner: 260x180x19-31,5mm

Batteri: 5200 mAh

Vekt: 1,3 kg

Se vår prisguide for oppdaterte priser for MSI Wind U100.

MSI Wind er som de fleste andre mini-PC-er utstyrt med en Atom-prosessor fra Intel, men i motsetning til en del av konkurrentene har MSI med U100 gått for en en litt større skjerm. Byggekvaliteten virker for å være god, selv om lokket er litt mykt. Wind kommer i tre farger, rosa, sort og hvit.

Les også: Test av Asus Eee PC 900

Bra tastatur

Noen vil kanskje ha en minst mulig netbook, men vi synes MSI har gjort en god prioritering ved å lage Wind bred nok til å ha et skikkelig tastatur. I motsetning til for eksemepel utgånde Asus Eee 900 går dette faktisk an å skrive skikkelig touch på. Det føles fortsatt noe krympet, men det går helt greit. Layouten er stort sett lagt opp på den mest optimale måten, med unntak av FN-knappen som er plassert til venstre for control. Musa derimot, er en litt annen historie. Tastaturet burde vært flyttet et hakk oppover slik at museflaten og knappene kunne vært større og mer behagelige å bruke. Vår Wind kom med Windows XP, og skjerm på 10" med 1024x600 som oppløsning er faktisk stort nok til å ikke være klaustrofobisk.

Les også: Test av Asus Eee PC 901

Stor kontakt

Mens laderen på Eee er svært liten og hendig, har MSI bommet ved å ha en jordet plugg. Størrelsen på laderen blir rett og slett latterlig stor og klumpete å drasse med seg ved siden av maskinen. En annen ting som er skuffende er mangelen på luke på undersiden for lett oppgradering av minne. For å nå det ledige sporet på innsiden må du praktisk talt rive maskinen fra hverandre, og dette er en komplisert affære som bryter garantien din.

Vi testet Wind med det store 5200mAh-batteriet. Det stikker noe ut på undersiden av maskinen og gjør at den får en opphøying. Vi greide å få hele fem timer ved vanlig bruk, og det slår Eee rett ned i støvlene. Batterilevetiden veier tungt i denne duellen, og Wind har definitivt god hjelp av Intels Atom-prosessor. Atom er mye bedre egnet til netbooks enn det Celeron er. Vi synes at Wind virker mer responsiv enn Eee, og takler å ha en belastende prosess kjørende uten at resten av systemet blir helt sirup.

Sammenlignet med Asus Eee 900

Asus Eee 900

MSI Wind U100

Normal

3t 16m

5t 3m

Film

2t 10m

3t 42m

Les også: Test av Toshiba U400

Spesifikasjoner

Produsent MSI
Pris 3490

Konklusjon

Selv om MSI Wind har mange gode egenskaper, er det et stykker før produktet er helt i mål. Vi håper laderen får en mindre ledning, musa får en overhaling og oppgradering av minne blir mulig til neste versjon.

Les også: Perfekt til vinterbruk

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning