Test bærbar PC: Packard Bell EasyNote BU45

Lavpriset lettvekter

Test av Packard Bell EasyNote BU45: Små og lette bærbare PC-er har til nå vært forbehold bedriftsmarkedet. Packard Bell har laget en liten og rimelig 12-topmmer for forbrukermarkedet. Holder den mål?

Sist oppdatert
LITEN OG BILLIG: En 12-tommers PC på under 2 kilo til en grei pris er ikke hverdagskost. Vi har testet om den holder mål.
LITEN OG BILLIG: En 12-tommers PC på under 2 kilo til en grei pris er ikke hverdagskost. Vi har testet om den holder mål.
DÅRLIG MUS: Musa er noe av det vi trekker mest for i testen av Packard Bell BU45.
DÅRLIG MUS: Musa er noe av det vi trekker mest for i testen av Packard Bell BU45.
BILLIG OG LITEN: Med Packard Bell BU45 prøver Packard Bell å gi forbrukerne en PC som hittil har vært forbeholdt bedriftsmarkedet.
BILLIG OG LITEN: Med Packard Bell BU45 prøver Packard Bell å gi forbrukerne en PC som hittil har vært forbeholdt bedriftsmarkedet.

Packard Bell EasyNote BU45

Tekniske spesifikasjoner

  • Prosessor Intel Core 2 Duo T5200
  • Minne 1024 MB DDR2
  • Grafikkort Intel GMA950
  • Harddisk 120 GB
  • Skjermoppløsning 1280x800
  • Optisk DVD-brenner
  • Trådløst 802.11a, b, g
  • Bluetooth Ja
  • Fingeravtrykkleser Ja
  • Webcam Ja
  • Kortleser 4-in-1
  • Vekt 1,9 kg

Små bærbare har tradisjonelt sett vært forbeholdt forretningsbrukere. Med EasyNote BU45 har Packard Bell gjort dem tilgjengelige både i billigsegmentet og i forbrukermarkedet på en gang. Denne satsingen gjør at vi kanskje kommer til å se modellen i hyllene på kjeder som Elkjøp og Expert, der 15,4"-formatet har dominert og vil dominere fremover.

Kjapp

Til å være såpass liten og billig er EasyNote BU 45 ganske pent utstyrt med Intel Core 2 Duo T5200, 1024 MB RAM, bluetooth, webkamera og fingeravtrykksleser. Det integrerte GMA950-skjermkortet fungerer bra nok til sitt bruk, og drar AeroGlass i Vista uten problemer. Som vi ser på ytelsestestene er GMA950 flaskehalsen, mens resten av komponentene får overraskende høy score. Den beskjedne 12,1"-skjermen har et klart bilde og har ikke etterslep. Lysstyrken er også god, samt at den glossy finishen har veldig lite refleksjon i forhold til mange andre glossy skjermer vi har sett.

Middelmådig innpakning

Vi hadde blitt helforelsket i denne lille tassen hvis Packard Bell hadde laget en bedre innpakning. Vi synes den svarte og sølvfargede plasten virker altfor billig og tynn, samtidig som den lett blir fettede og stygg. Konstruksjonen er grei nok, men skjermen kunne vært noe stivere. Tastaturet fungerer å skrive på selv om det ikke er verdens beste. Det kunne med fordel vært et par centimeter bredere i hver ende for å få plassert <-knappen til høyre for Z der den hører hjemme og for at Å, Ø og ' kunne beholdt full størrelse. Det som setter spikeren i kista for ergonomien på denne maskinen, er musa. Det er vanskelig å lage en god løsning på en liten bærbar, men her kunne Packard Bell spart mange for vonde hender ved å la museknappene være bredere og ikke helle nedover.

De få portene som er på maskinen har blitt plassert på sidene. Her finner vi VGA, lyd, nettverk og tre USB2.0-porter. Det eneste som er plassert i fronten er kortleseren, og dette har vært et klokt valg for å holde kabelrot unna fronten. Med nest laveste lysstyrke og WI-FI og strøminnstillingene i Vista satt til sparing, fikk vi en og en halv time ut av maskinen mens vi brukte den til skriving og surfing. Ikke akkurat imponerende, men heller ikke uventet da fokuset tydeligvis ligger på ytelse.

Med høy ytelse og mye verdi for pengene er det synd at EasyNote BU faller gjennom på punkter som tastatur og mus. Batteritiden begrenser også bruksområdet drastisk. Vi sitter til syvende og sist igjen med en følelse av at målgruppen ikke har vært godt nok tenkt ut for denne maskinen.

Testresultater

PCMark 05 total 3108

PCMark 05 prosessor 3824

PCMark 05 minne 3104

PCMark 05 grafikk 981

PCMark 05 harddisk 3130

Windows-opplevelsesindeks* 3,1 (laveste score: grafikk)

*= fastsettes av laveste komponentscore av prosessor, minne (RAM), grafikk, spillgrafikk og primær harddisk

Denne saken ble første gang publisert 09/07 2007, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også