Test: HP iPAQ 910c

Kontorrotta

Med HPs nye smarttelefon kan du gjøre omtrent det samme som med laptopen. Problemet er at batteriet går tomt nesten like fort.

HP iPac 910c er en PC i telefonformat. Det er nesten ikke noe du kan gjøre med en PC som du ikke kan gjøre med denne mobilen.

HP iPac 910c er en PC i telefonformat. Det er nesten ikke noe du kan gjøre med en PC som du ikke kan gjøre med denne mobilen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Alt du trenger av funksjoner.

- Svak batteritid.

- Småproblemer med wifi og batteriindikator.

- Liten skjerm i forhold til størrelsen.

Spesifikasjoner HP iPaq 910c

OS: Windows Mobile 6.1

Edge: Ja

3G: Ja

HSDPA: Ja

GPS: Ja

Skjerm: 2,46"

Kamera: 3,15 mp

Vekt: 154 g

Laveste nettpris: 4145,- (www.amentio.no)

Leverandør: www.hp.no

iPAQ 910c Business Manager er HPs nye smarttelefon. Den er spekket med det aller meste du kan tenke deg i en mobiltelefon som skal brukes som et mobilt kontor. For oppkobling til nettet støtter telefonen alt fra GSM til 7,2 Mbps turbo-3G, og den har også wifi-tilkobling. I tillegg har HP denne gangen puttet inn en GPS-mottager og et 3 megapikslers kamera med fotolys.

Telefonen er utstyrt med en trykkfølsom skjerm på 2,46 tommer. Skjermen betjenes med en medfølgende pekestav, og den responderer brukbart. Helt ytterst i kantene er det imidlertid litt dårlig respons, og det kan være problemer med å få kontakt med skrollefeltet i noen programmer. Skjermen oppleves også som litt liten, og vi synes HP ikke har utnyttet plassen på en så stor telefon godt nok.

I tillegg til trykkfølsom skjerm, har mobilen et fullt QWERTY-tastatur. Tastene er små og sitter tett, men fordi de er litt «spisse» er det ikke noe problem å treffe riktig tast.

Det store problemet med telefonen er batteritiden. Selv om HP har funnet plass til et ganske kraftig batteri, holder det ikke til aktiv bruk mer enn 7-8-timer. Her må det altså lades flere ganger i døgnet hvis du skal bruke wifi, bluetooth og GPS aktivt.

Vi opplevde også noen småproblemer med wifi-tilkobling, og telefonen ga stadig beskjed om at det var for lite batteri, selv om det var fulladet. Som ofte med Windows-produkter, krever den også en omstart i ny og ne.

På en så stor telefon som HP iPaq 910c kunne det gjort seg med en litt større skjerm.

På en så stor telefon som HP iPaq 910c kunne det gjort seg med en litt større skjerm.

Spesifikasjoner

Produsent HP
Pris 4145

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning