Ny Internet Explorer klar

Internet Explorer 8 klar for nedlasting

7 av 10 kommer til å bruke nye Internet Explorer 8. Slik ser den ut.

Publisert

Nye Internet Explorer ble lansert i ettermiddag. Til tross for økende konkurranse fra andre nettlesere, som Google Chrome, FireFox og Safari (Apple) har Microsoft med Internet Explorer fortsatt en dominerende posisjon.

Om ikke du laster ned den nyeste versjonen i dag, så vil du før eller siden bli tilbudt den gjennom de automatiske oppdateringene i Windows Update.

Les også: 100 nyttige gratisprogrammer

Hva er nytt?

Visuelt er det lite som skiller Internet Explorer 8 fra forgjengeren.

Det er kommet til noen mer eller mindre nyttige funksjoner som "Vis foreslåtte sider" som viser lignende sider som den du besøker. Web Slices er kanskje en mer interessant funksjon. Her kan du se biter av informasjon fra en annen websider uten å måtte gå til den aktuelle siden.

Det kan være et produkt hos en nettauksjon, et søk etter billige billetter eller aksjekurser.

Add Ins eller tilleggsprogrammer er også en funksjon som kan bli bra. Her kan innholdsleverandører utvikle tilleggsprogram som kan øke nytten og funksjonaliteten.

I tillegg hevder Microsoft at nettleseren er 100 prosent basert på webstandarder. Tidligere har Microsoft blitt kritisert for ikke å ha fulgt webstandarder som W3C.

Raskere og sikrere

Microsoft fremhever også at Internet Explorer 8 er en raskere og sikrere nettleser enn tidligere versjoner.

Klikk Teknologi testet for noen uker siden hastigheten på de ulike nettleseren, en øvelse Google vant med sin Chrome hårfint foran Apples Safari. Vi kommer tilbake med en oppdatering av denne testen.

Les også: Superrask nettleser

Har du lyst til å prøve Internet Explorer 8 kan du trykke på denne linken.

Les også: Slik får du raskere nettleser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning