Fengsel hacket fra innsiden:

Innsatt hacket ansatte

En pedofilidømt innsatt forsynte seg uhemmet av digitale opplsyninger om fengselets ansatte.

HACKET FRA INNSIDEN:  Plymouth County Jail ble hacket av en pedofilidømt fange.

HACKET FRA INNSIDEN: Plymouth County Jail ble hacket av en pedofilidømt fange. Foto: FOTO: Crestock.com

Publisert Oppdatert

Den tidligere fangen Francis G. Janosko (42) er nå arrestert og tiltalt for å ha hacket fengselets nettverk. Han skal ha stjålet personlige opplysninger om over 1100 ansatte og skal senere ha delt dem med andre innsatte.

Den snedige hackingen skjedde i Plymouth County fengsel i den amerikanske delstaten Massachusets, skriver The Boston Globe. Siktelsen ble offentliggjort i Boston forrige uke.

Overtak på vokterne

Francis G. Janosko (42) skal ha fått tak i navn, adresse, fødselsdato, personnummer, og telefonnumre til ansatte i fengselet.

Siden opplysningene også er spredt til medfanger, er det lett å tenke seg hvordan opplysningene kunne brukes til utpressing eller andre måter å påvirke fangevoktere og andre fengselsansatte på.

Den teknisk kompetente overgrepstiltalte Janosko skal ha kommet seg inn på en database med opplysninger om de ansatte ved å utnytte en sikkerhetsbrist i en av datamaskinene de innsatte disponerer. Han skal straks ha begynt å dele informasjonen med andre innsatte.

Janosko fikk også tak i brukernavn og passord til et administrasjonprogram for de ansatte, og fikk via Internett tak i videoer og bilder av ansatte og fanger, og flyfoto av fengselet. Fangene hadde egentlig ikke tilgang til å bruke internett.

LES OGSÅ: Norske nettsteder sprer virus

Kan få 12 år

Hackingen skal ha foregått mellom oktober 2006 og februar 2007.

Janosko risikerer 12 nye år i fengsel og 1,5 million kroner i bot for grove identitetstyverier og skadeverk mot en beskyttet datamaskin.

Ifølge avisen The Boston Globe, ble Janosko arrestert i 2005 etter at det ble funnet nakenbilder av barn på mobilen hans. Han ble senere tiltalt for alvorlige seksuelle overgrep.

LES OGSÅ:

Er passordet ditt sikkert nok?

Best Western: - Jo, vi ble hacket

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning