TEST: Asus EeeTop ET2400IGTS

Ingen tvil om at denne fortjener terningkast 6

Musikk, film, underholdning, jobb - denne fingerstyrte pc-en duger til det aller meste.

STOR: Med sine 23,6 tommer er Asus Eee Top en stor PC som kan fungere som en underholdnings-PC eller erstatte en stasjonær PC.
STOR: Med sine 23,6 tommer er Asus Eee Top en stor PC som kan fungere som en underholdnings-PC eller erstatte en stasjonær PC. Foto: Knut Arild Vold, HjemmePC
Sist oppdatert
</head>
FINGERSTYRT: Asus Ee Top kan styres med fingrene eller med mus og tastatur.
FINGERSTYRT: Asus Ee Top kan styres med fingrene eller med mus og tastatur. Foto: Knut Arild Vold, HjemmePC
MED FJERNKONTROLL: Selv om skjermen er trykkfølsom, kan det også være nyttig med en fjernkontroll.
MED FJERNKONTROLL: Selv om skjermen er trykkfølsom, kan det også være nyttig med en fjernkontroll. Foto: Knut Arild Vold, HjemmePC

Med sine 23,6 tommer er Asus ET2400IGTS en relativt stor alt-i-ett-PC med berøringsfølsom skjerm. Den er samtidig ganske bra spesifisert i forhold til mange av konkurrentene i dette segmentet. Asus har blant annet lagt inn 6 GB RAM, et ganske habilt skjermkort, og en den nye USB-standarden 3.0 for rask overføring av data.

Med Blu-ray

Både programvare og maskinvare på denne maskinen virker innrettet som et mediesenter, for å se film og TV, spille musikk og se bilder. I tillegg duger den helt fint til dataspill. Her finner du BD-spiller, og Asus har lagt inn programvare som lar deg spille av Blu-ray-film. Maskinen vi lånte til test hadde riktignok problemer med å vise BD-menyer riktig på noen filmer, men selve filmen spilles uten problemer.

I tillegg har Asus funnet plass til et TV-kort for digitale TV-signaler, DVB-T. Det betyr at du kan ta inn NRK-kanalene over det digitale bakkenettet ved å koble til en antenne.

Betaling for spill

Asus har også lagt inn en del programvare som er designet for å betjenes med fingrene. Eee Cinema er et mediesenter hvor du velger musikk, videoer, foto og filmer. Problemet er at mange vanlige videoformater ikke er støttet. Du finner blant annet også en spillportal for enkle fingerstyrte spill, men du må betale for spillene gjennom en abonnementstjeneste.

Lekkert lite tastatur

I tillegg til mus og tastatur levert ET2400IGTS med fjernkontroll. Det liker vi godt, og det er særlig praktisk hvis du ønsker å betjene maskinen fra sofakroken eller kjøkkenstolen. Et irritasjonsmoment er det riktignok at den krever at du kobler til en ekstern IR-mottager, noe som burde være unødvendig. Andre tilsvarende maskiner har innebygd IR-mottager i skjermen.

God skjerm

Også selve skjermen i ASUS-maskinen holder et høyt nivå. Den er lyssterk, har et godt svartnivå og en brukbar kontrast. Den har en liten lyslekkasje nederst i skjermbildet, men ikke mer enn at det er til å leve med.

Her har du også muligheten til å justere bildet med avanserte innstillinger for farge og lysstyrke, slik du er vant til fra en vanlig PC-skjerm. Det er noe vi har savnet på mange slike maskiner.

Vi kan til slutt nevne at skjermen er svært tung, og at det blir ganske mye belastning på de små føttene. Så her gjelder det å passe på stuebordet for stygge riper.

Les også:

8 studentvennlige PC-er

MacBook Air har fått muskler

Disse mobilene tåler juling

Hva betyr denne strekkoden?

Testresultater

Testresultater

HP Pavilion dm1

(3110eo)

3DMark Vantage

E3230

PCMark Vantage

2041

PCMark Vantage - Gaming

1798

PCMark Vantage - HDD

3265

x264 Benchmark HD (pass 1)

13,33 fps

x264 Benchmark HD (pass 2)

3,14 fps

Futuremark Peacekeeper

1175

WinRAR Benchmark

459 KB/s

Windows Experience Index

3,7

BatteryEater - Classic

2t 18m

BatteryEater - Reader

7t 14m

 



VELDIG BLANK: Alle flater på Asus EeeTop er svarte og blanke. På venstre side finner du kortleser, 2 USB 3.0-porter og tilkobling for mikrofon og headset. Resten av tilkoblingene er plassert bak.
VELDIG BLANK: Alle flater på Asus EeeTop er svarte og blanke. På venstre side finner du kortleser, 2 USB 3.0-porter og tilkobling for mikrofon og headset. Resten av tilkoblingene er plassert bak. Foto: Knut Arild Vold, HjemmePC

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2011, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også