Hundre tusen låter i jakkelomma

Nå får du plass til hundre tusen låter, eller rundt 70 filmer i vanlig DVD-format, i en gjennomsnittlig jakkelomme.

FARGERIK: Også Western Digital har forstått at selv et lagringsmedium ikke nødvendigvis må være svart eller grått.

FARGERIK: Også Western Digital har forstått at selv et lagringsmedium ikke nødvendigvis må være svart eller grått. Foto: FOTO: Western Digital

Publisert Oppdatert

De nye portable harddiskene fra Western Digital kan lagre opp til 500 gigabyte. My Passport Elite og My Passport Essential veier snaue 180 gram og er 15 millimeter tynne. De små diskene finnes i en rekke modeller fra 160 til 500 gigabyte.

En halv terabyte tilsvarer om lag hundre tusen låter, eller ti tusen album i vanlig mp3-format.

LES OGSÅ: Iphone-killer fra Nokia

Skulle du ha et ønske om rene, ukomprimerte kopier av dine CD-plater, vil 500 gigabyte rekke til om lag 700 av dem, trolig litt mer, siden ikke alle CD-er varer i over 70 minutter. Selv for en filmfrik gir en halv terabyte brukbar uttelling: gitt at en vanlig DVD i snitt opptar om lag 7 gigabyte, får du plass til rundt 70 filmer på 500 gigabyte.

Norsk pris er ikke kjent for den største av diskene, men den vil trolig ligge på opp mot 1500 kroner. 360 GB-versjonen av My Passport koster 1075 kroner hos Komplett.no. Alle diskene følger standardmålene 8 x 1,5 x 12,6 cm, og veier 180 gram.

LES OGSÅ: Super profftelefon

Diskene kobles til via USB-utgangen på PC-en din og har forhåndsintallerte programmer for synkronisering og kryptering. Men krypteringen fungerer bare på Windows-maskiner, skriver idg.se.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning