HP Photosmart 6380

Grumsfri bråkmaker

HP leverer en liten og elegant maskin som har akkurat det du trenger. Men er det ikke mulig å lage den mer stillegående?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Utskrifter med lite støy og korn

+ smarte arkskuffer

+ mye programvare

+ svært brukervennlig

- Overdreven fargemetning

- mye og støyende vedlikehold

- støy på innskanning

- ikke ordentlig tosidig utskrift

Foto: Tron Høgvold

Spesifikasjoner HP Photosmart 6380

CD-utskrift: nei

Diasskanning: nei

Tosidig utskrift: nei

Skanner: 4800 x 9600 dpi

Ethernet: ja

Trådløst: ja

Blekkpatroner: 5 stk.

Vi liker utformingen av HPs maskin. Det er to arkskuffer under maskinen som stikker litt ut av fronten. Det betyr at du kan ha fotopapir i den ene, og vanlig i den andre. Vi liker også at det ikke er noen arkskuff bak, for dermed forblir maskinen nett og plasseringsvennlig, selv med arkskuffene stikkende litt ut i front.

Installasjonen er såre enkel, og det er ikke nødvendig med USB-kabel eller lignende for å koble den på det trådløse nettet. Bare følg instruksjonene, så kan man ta i bruk den omfattende programvaren innen kort tid. Den gir deg enkel tilgang til alt av maskinens funksjoner. Samtidig som den er ganske omfattende med tanke på bildebibliotek og bildebehandling, men vi mistenker at de aller fleste vil foretrekke andre programmer for håndtering av bildebiblioteker og fotoredigering. Programvaren har naturligvis flust av muligheter for kreative utskrifter i form av kollasjer og fotobøker. Programvare og verktøy er selvsagt et pluss, men vi skulle ønske HP kunne integrere alle programmene enda bedre i en enkelt pakke i stedet for å åpne nye programmer når man velger noe i maskinens løsningssenter.

Mye av håndteringen av C6380 gjør du direkte på maskinen. Det er ingen grunn til å skru på PC-en for å kopiere eller gjøre utskrifter fra minnekort. Via den lille skjermen kan man til og med gjøre enkle endringer i bildene man vil skrive ut. Man kan også skanne direkte til minnekort eller minnepinne. Står PC-en allerede på, er det imidlertid langt mer praktisk å håndtere maskinen fra PC-en. Utskrifter går sågar raskere fra PC-en enn direkte fra minnekort, fordi PC-en er langt raskere til å tygge data enn skriveren.

Skriveren leverer fotoutskrifter med lite korn og grums, og er slik sett blant de beste i testen. Men dessverre virker fargene unaturlige. Det er et lilla skjær i bildene, og detaljene blir borte i helt mørke områder. Her kreves det «tweaking» av fargeprofiler før vi eventuelt kan se oss fornøyde.

Innskanningene er gode, men har litt mye støy. Det kan se ut som om det er lagt på et litt for hissig oppskarpningsfilter, noe vi også la merke til på multifunksjonsmaskinene fra HP i fjor. Innskanningene er derimot fargenøytrale.

Leverandør: www.hp.no

Spesifikasjoner

Produsent HP
Pris 1485

Konklusjon

HP leverer raske utskrifter, men samtidig varierer den totale tiden fra man trykker på utskrifsknappen i programvaren til utskriften er ferdig. Jo lenger maskinen har stått ubrukt, dess mer tid bruker den på vedlikehold før den starter å jobbe med utskriften. Det var ikke uvanlig at maskinen holdt på godt over et minutt før den satte i gang utskriften. Dette vedlikeholdet innebærer dessuten et rabalder av skrangling, knirking og rakling - kan dere ikke gjøre dette vedlikeholdet litt mer stille og mindre tidkrevende, HP?

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning