Lenovo Yoga 2 Pro

Friskt pust

Spenstig bruk av farger og solide løsninger som funker. Det oppsummerer Yoga 2 Pro.

nettbrett: Når skjermen er brettet helt rundt på Lenovo Yoga 2 Pro, kan den brukes i nettbrettmodus. Når du flipper skjermen rundt på denne måten, deaktiveres samtidig tastaturet.
nettbrett: Når skjermen er brettet helt rundt på Lenovo Yoga 2 Pro, kan den brukes i nettbrettmodus. Når du flipper skjermen rundt på denne måten, deaktiveres samtidig tastaturet. Foto: Tron Høgvold, HjemmePC
Sist oppdatert

Andre utgave av Lenovo Yoga bygger videre på samme konsept, og gjør at Lenovo fremdeles må sies å ha den aller mest vellykkede konvertible ultrabook-en på markedet.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. Ved å hengsle skjermen på to steder, kan man brette den 360 grader rundt basen. Dermed har man en måte å konvertere PC-en til nettbrett på en svært kjapp og enkel måte, med minimalt med mekanisk mikk-makk. Det betyr at tastaturet blir liggende underst i nettbrettmodus.

Det er antakelig det Sony har ville unngå når de laget Vaio Fit, men siden tastaturet deaktiveres ide skjermen brettes rundt Yoga 2 Pro, gjør det ikke noe.

Maskinen forøvrig er lekker å se på, og det orange lokket og bunnen i en slags gummiert overflate er virkelig et friskt pust inn i et PC-marked preget av sølvgrå hardplast. Rundt tastaturet er det imidlertid helsvart og ganske traust, men hvor oppmerksomheten trekkes mot det fantastiske tastaturet. Det har litt glatte taster, men det blir man kjapt vant til. Her er motstanden og tastevandringen nærmest perfekt, noe som nærmest har vært Lenovos varemerke helt siden de kjøpte Thinkpad fra IBM for mange år siden. At det er litt svikt i tastaturbasen gjør ingen ting.

Heftig skjerm

Lenovo leverer her en skjerm med oppløsning på hele 3200 x 1800 piksler. IPS-panelet sørger for gode innsynsvinkler, god fargegjengivelse og bra kontaster. Dessuten er skjermen veldig lyssterk, noe som gjør den blanke skjermen bedre egnet i godt opplyste omgivelser. Berøringsfunksjonaliteten er upåklagelig, og maskinen fungerer supert i nettbrettmodus. Det er noe helt eget ved å sitte med et såpass stort nettbrett.

Maskinen er tynn, og Lenovo har ikke fått plass til annet enn to USB-kontakter, kortleser og HDMI. Kablet nettverk finnes ikke.

Det gjør ikke så mye, for de færreste kobler bærbare maskiner til kablet nettverk til vanlig. Det er trådløst som gjelder, men nettopp derfor er det også litt skuffende at Lenovo ikke har puttet inn et nettverkskort støtter den raske trådløse 802.11ac-standarden.

BRETT: På Yoga 2 Pro kan du flippe skjermen helt rundt og bruke PC-en som et litt stort nettbrett.
BRETT: På Yoga 2 Pro kan du flippe skjermen helt rundt og bruke PC-en som et litt stort nettbrett. Foto: Tron Høgvold

Ytelsen er som forventet av en maskin av dette kaliberet, og på linje med andre maskiner vi har testet med Core i7-4500U. Dette er en populær prosessor i ultrabook-segmentet, kanskje siden den er "entry-modellen" blant i7-prosessorene i U-serien.

Spesifikasjoner: Lenovo Yoga 2 Pro

  • Prosessor: Intel Core i7 4500U
  • Grafikk: Intel HD Graphics 4400
  • RAM: 8 GB
  • Lagring: 256 GB SSD
  • Skjerm: 13,3 tommer, IPS, blank, touch
  • Oppløsning: 3200 x 1800 piksler
  • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Ethernet: nei
  • Kamera: 720p
  • OS: Windows 8.1 64-bit
  • Vekt: 1,39 kg

Vi legger merke til at ytelsen jevnt over er bedre enn Sony Vaio Fit 13A (SVF13N1Y9E) som vi hadde inne til test samtidig. Kjølingen på Lenovo Yoga 2 Pro er bedre og den slakker heller ikke av på frekvensen når arbeidsbyrden blir stor.

Viften er tydelig hørbar når den girer opp, men den er ikke så voldsom som PC-en fra Sony. Om du er fullstendig allergisk mot viftestøy kan det være at en Yoga 2 Pro med en litt svakere Core i5, som også er billigere, er mer riktig for deg.

Dette er selvsagt ingen spillmaskin, men den integrerte grafikken kan brukes til spill hvis du firer på kvalitet og oppløsning. Å spille i skjermens naturlige oppløsning er bare å glemme.

Jakter du på en bærbar spill PC, bør du lese vår test av fem bærbare spill-PC-er med 17 tommers skjerm.

Vi skulle gjerne sett at batteriet holdt koken noe bedre, selv om vi har testresultater på flere tilsvarende maskinvareoppsett med ganske identisk batterilevetid.

Dårlig er resultatet altså ikke, og til normal bruk vil du nok oppleve at det holder endel flere timer enn vårt resultat i PCMark-testen.

Konklusjon

Lenovo Yoga 2 Pro er nokså nær en drømmemaskin, og den aller beste konvertible PC-en vi har sett. Dette er PC-en for deg som ønsker en lett ultrabook samtidig som du vil ha Windows 8 slik det er ment at du skal kjøre og oppleve det. Selv om vi har kommentert både vifte og batteri, og veldig gjerne ønsker oss AC-nettverk, velger vi å holde på den aller gjeveste karakteren.

Denne stikker seg definitivt ut fra mengden, med en suveren opplevd kvalitet og med godt design og gode løsninger.

Les også:

VANLIG PC: I PC-modus er det ikke lett å se hva de skjulte triksene til Lenovo Yoga Pro 2.
VANLIG PC: I PC-modus er det ikke lett å se hva de skjulte triksene til Lenovo Yoga Pro 2. Foto: Tron Høgvold

13 skjulte perler i Windows 8

Vi har testet LGs "bananmobil", LG G Flex

Så bra er billigmobilene. Vi har testet 6 mobiler




Lenovo Yoga 2 Pro
Lenovo Yoga 2 Pro Foto: Tron Høgvold
TESTRESULTATER: Lenovo Yoga 2 Pro
TESTRESULTATER: Lenovo Yoga 2 Pro
Lenovo Yoga 2 Pro
Lenovo Yoga 2 Pro Foto: Tron Høgvold

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2014, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også