Epson Stylus Office BX600FW

Kontoristen med tvillingbror

Som dyreste maskin i testen har Epson både arkmater for kopidelen og en faks! Og pass på, du kan nemlig spare noen hundrelapper ved å gå for dens eneggede tvillingbror.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lekkert utseende

+ blir veldig diskret når alle lokk lukkes

+ smart arkmater til skanneren

+ Lynrask på tekstutskrift

- Kronglete å finne innstillingene som gir de gode fotoutskriftene

- Treg på foto

Foto: Tron Høgvold

Foto: Tron Høgvold

Spesifikasjoner Epson Stylus Office BX600FW

CD-utskrift: nei

Diasskanning: nei

Tosidig utskrift: nei

Skanner: 2400 x 2400 dpi

Ethernet: ja

Trådløst: ja

Blekkpatroner: 4 stk.

Klikk her for oppdaterte priser.

Dette er nemlig bedriftsutgaven av denne maskinen, som ifølge Epson er akkurat lik SX600FW. Det eneste som skiller dem, er ifølge Epson programvaren som følger med. SX600FW koster under 1.600 kr i de billigste nettbutikkene, og dermed i akkurat samme prisklasse som maskinene fra HP og Canon i denne testen.

Dette er testens største maskin rent fysisk. Det har først og fremst å gjøre med at den har arkmater til kopi- og skannedelen, noe den er alene om. På samme måte som på Lexmark foregår arkmatningen fra baksiden i stedet for fra arkskuff under, noe vi synes er litt upraktisk sammenlignet med HP og Canons løsninger. Maskinen er for øvrig lekker å se på, og betjeningspanelet kan vippes ned for å gjøre maskinen mer kompakt når den ikke er i bruk.

Maskinen er svært enkel å installere på det trådløse nettverket. Ingen form for kabler er nødvendig under installasjonen, og så lenge man har nettverkspassordet er det bare å følge anvisningene på skjermen.

Epson har aldri vært noen racere på utskrifter, og det er de ikke denne gangen heller. De er tregest på fotoutskrifter når vi tar de beste innstillingene i bruk. Dessverre ødelegger Epson litt for seg selv ved å gjøre det ganske kronglete å få veldig gode fotoutskrifter. De fleste brukere vil komme til å bruke Epsons egen programvare og bare trykke seg gjennom veiviseren til bildet ligger klart på skriveren. Det prøvde vi også, og ble veldig skuffet over kvaliteten. Men vi vet at Epson kan fotoutskrift, så vi gjorde gjentatte forsøk på utskrift via Photoshop der vi manuelt satte innstillingene i driveren. Dermed var resultatet noe helt annet. Hvorfor Epson skal gjemme bort mulighetene til skikkelige fotoutskrifter på denne måten er uforståelig. På sitt beste gir denne maskinen fine bilder med naturlige farger og gode kontraster. Dog er det mer kornete enn både HP og Canon.

På innskanning legger Epson seg pent inn mellom Canon og HP, og får godkjent. Noe mer støy enn hos Canon, men langt mer naturlige farger uten å måtte justere i etterkant. Til innskanning av bunker av dokumenter er uansett Epson å foretrekke på grunn av den smarte automatiske arkmateren. Denne nyter kontoristen også godt av i forhold til faksdelen - dette er nemlig den eneste maskinen i testen som har en fullverdig faks som kan plugges rett i telefonkontakten.

Leverandør: www.epson.no

Spesifikasjoner

Produsent Epson
Pris 1942

Konklusjon

Dette er definitivt maskinen for deg som heller mer mot hjemmekontor enn hobbyfotograf. Det er mulig å få fine fotoutskrifter, men Epson har gjort det unødvendig kronglete å få det til. I klasse med Canon og HP blir likevel aldri bildene denne gangen, så derfor håper vi Epson kan lage en maskin i denne prisklassen som har litt mer fokus på fotografier og litt mindre på kontorister.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning