Sony lanserer Vaio ultrabooks

Endelig ultrabook fra Sony

Sony lanserer nå Vaio T-serien, deres første bærbare som kan smykke seg med betegnelsen Ultrabook.

SENT: Først nå kommer Sony med sin første ultrabook. De kommer sent, men forhåpentligvis godt.

SENT: Først nå kommer Sony med sin første ultrabook. De kommer sent, men forhåpentligvis godt. Foto: Produsent

Publisert

Mens både Acer, Asus, Samsung, Dell og HP alle har kommet med bærbare basert på Intels Ultrabook-konsept, har Sony hengt etter. Ultrabook er betegnelsen på svært tynne og lette PC-er med lang batterikapasitet, som må oppfylle visse kriterier på maskinvare, tykkelse, vekt og batteritid som Intel har satt. Mange av disse PC-ene oppfattes som Macbook Air-konkurrenter, og det er spådd at denne typen bærbare vil vokse enormt i årene som kommer.

Også Sonys ultrabook vil nok oppfattes som en Macbook Air-konkurrent. Den er laget i magnesium og aluminium, har samme type chiclet-tastatur og ser unektelig ganske stilig ut. Flere ulike modeller blir tilgjengelig, med hybriddisker eller SSD, og alle med en batterikapasitet på opptil ni timer.

Sony har i en pressemelding lettet sløret av spesifikasjonene til en modell, en 13-tommer på 1,6 kg som er 17,8 mm tynn. Overraskende nok er den utstyrt med en Intel Core i3-2367M-prosessor og Intel HD Graphics 3000. Dette forteller oss at maskinen er utstyrt med forrige generasjon Intel-teknologi, Sandy Bridge, og ikke den nye plattformen Ivy Bridge som ble lansert i forrige uke.

Sony Vaio T-serien blir tilgjengelig i midten av juni. Prisene starter på 6.300 kr.

LEKKERT: Sonys nye Ultrabook ser lekker ut. Tynn og slank, i magnesium og aluminium.

LEKKERT: Sonys nye Ultrabook ser lekker ut. Tynn og slank, i magnesium og aluminium. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning