Ny skjerm-PC fra Apple?

Dette lanserer Apple i kveld

En ny Apple-dings og en ny versjon av Apple OS. Det er de heteste og mest håndfaste ryktene før kveldens Apple-pressekonferanse på MacWorld i kveld.

RYKTER: Er det slik Apple Tablet blir seende ut? Ryktene på nettet sier at det er en Aplet Tablet som skal lanseres i kveld.

RYKTER: Er det slik Apple Tablet blir seende ut? Ryktene på nettet sier at det er en Aplet Tablet som skal lanseres i kveld. Foto: Illustrasjon, HjemmePC

Publisert Oppdatert
HELTEN: Steve Jobs er Apples redningsmann. Kan han begeistre fansen på ny i kveld?

HELTEN: Steve Jobs er Apples redningsmann. Kan han begeistre fansen på ny i kveld? Foto: Foto: Jeff Chiu/Scanpix

I kveld skal Steve Jobs gjøre det igjen.

Litt etter klokken 19.00 norsk tid entrer Steve Jobs scenen i Yerba Buena Center i San Francisco.

En ryktestinn fanskare vil da trolig får innfridd noen av forventningene ryktebørsen i sedvanlig Apple-stil har fôret verden med.

På forbrukerelektronikkmessen, CES, viste resten av bransjen frem sine kuleste ting. Men her glimret Apple som vanlig med sitt fravær.

Ny Tablet

Det sikreste tipset, og som er bekreftet fra flere hold, er en ny Tablet - en liten bærbar sak som man skal kunne bruke som en multimedieterminal for film, musikk, e-bøker, nettsurfing og lignende.

Senest i går bekreftet, med eller uten vilje, toppsjefen i storforlaget McGraw Hill, Terry McGraw at det vil bli lansert en Apple Tablet i dag.

På CNBC blir bedt om å kommentere ryktene at deres e-bøker skal komme på Apples nye Tablet:

Ja, de (Apple, red. kom.) vil annonsere noe på dette i morgen.

Vi har arbeidet sammen med Apple en god stund og tablet-en kommer til å bli basert på operativsystemet iPhone, så det vil være overførbart. Vi har et konsortium med e-bøker og 95 prosent av alt vårt materiell som er i e-bok-form er klar for denne.

Så med denne, vil det åpne markedet for høyere utdanning, sa Terry McGraw til CNBC i går.

Tidligere har avisen Wall Street Journal skrevet om at en Tablet fra Apple skal være klar for salg i mars.

Avisens kilder påstår at det er snakk om en liten skjerm-PC med en 10-11 tommers skjerm med en prislapp på rundt 1000 dollar.

I norske kroner betyr det en pris på cirka 6000 kroner.

Også en Google-ansatt i Kina har bekreftet eksistensen av en Apple Tablet.

Rykter og bilder som florerer på nettet forteller om en liten skjermbasert multimedia-PC som på mange måter ligner en stor iPhone i formen.

Den skal ha kamera til bruk for videotelefoni og bruk en ny type prosessor som skal kunne gi lang batterilevetid.

Re-lansering?

Lanseringen av en Apple Tablet vil kanskje for mangeårige Apple-fans kanskje mer sees på som en re-lansering.

Husker for eksempel du Newton? Ikke TV-programmet, men Apples bærbare "Tablet".

Nå var det egentlig operativsystemet som bar navnet Newton, mens produktet ble kalt MessagePad. Produktet var i salg fra 1993 til 1998.

I dag tidlig postet også nettstedet Engadgets nye bilder av det som skal være Apples nye Tablet.

Hva navnet blir spekuleres det også i. Flere skriver at Apple har bedt om å få navnet iPad fra Fujitsu.

Nytt operativsystem?

Mye tyder også på at iPhone OS får seg en oppdatering.

Om det er versjon 4.0 som kommer alt nå, blir kanskje avslørt i kveld. Men, ryktene om en stor oppgradering har gått en stund.

Årsaken til en oppgradering av operativsystemet kan kanskje sees i sammenheng med en eventuell lansering av en Tablet-PC.

En slik PC kan trenge funksjoner og egenskaper i operativsystemet som dagens versjon av iPhone OS 3.0 ikke har.

Apple Insider skriver at en trolig utilsiktet publisering av en lisensavtale for iPhone-utviklere også indikerer en oppdatering av Apple OS.

Apple Insider refererer også et analysefirma som hevder at Apple testkjører den antatt kommende tablet-en med en iPhone OS versjon 3.2 - og at en versjon 4.0 kanskje ikke kommer alt nå.

Flere nyheter?

Steve Jobs er også kjent for å dra frem flere overraskelser nå han først entrer scenen for å lansere nye produkter.

Noen av produktene som det spekuleres i er:

  • Ny iPhone: En iPhone 4G som er klar for de nye mobile høyhastighetsnetteten har det gått noen rykter om. En lansering i dag vil likevel bryte med "tradisjonen" om en "sommerlansering".
  • MacBook Pro: Det ventes ikke store oppgraderinger her, men på prosessorsiden går ryktene om en MacBook Pro med Intels Core i7 prosessor - som akkurat nå er noe av det råeste man kan putte inn i en bærbar PC.
  • Streaming: Spotify har gitt iTunes en seriøs konkurrent. Ryktene om en streamingtjeneste fra Apple har gått en god stund. Apples oppkjøp av selskapet LaLa, som lar deg lagre musikk på nettet slik at du kan høre på den overalt, kan være en egenskap som alt nå er blitt integrert i iTunes.
  • iLife: Programpakken ti l Apple, iLife, har tradisjonelt fått nytt "årstall" bak navnet sitt hvert år. iLife 2009 blir kanskje til iLife 2010 i kveld.

Les også:

HTC knuser iPhone - test av 9 avanserte mobiler

Slik får du bedre lyd fra PC-en

Billige og brukte 4x4-biler

Bruk Flickr smartere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning