Test av spill: Elven Legacy

Bunnsolid strategi

Et rundebasert strategispill som kan utfordre selv den mest øvede strateg.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Systemkrav

Windows XP

1.5 GHz Pentium eller Athlon

512 MB RAM

NVIDIA 5700 eller ATI Radeon 9600


Spilltittel: Elven Legacy

Utvikler: 1C:Ino-Co

Utgiver: Paradox Interactive

Testen er levert av

Det russiske selskapet 1C:Ino-Co har tidligere gitt oss Fantasy Wars, som har samme grafikk og spillmotor som Elven Legacy, men byr denne gangen på et rundebasert strategispill som er enda mer blankpolert, har bedre kunstig intelligens, har en dypere historie og som inneholder et mektig kartredigeringsverktøy.

Les også: Forsøkt svindlet av "venn" på Facebook

Uortodokse alver

Det sentrale elementet i Elven Legacy er dets hovedkampanje. Her blir du servert en historie som utspiller seg i en klassisk fantasyverden med alver, dverger, troll og drager.

Du følger de to alviske heltene Saggitel og Gylwen, der det som starter som en jakt på et menneske som har stjålet hemmelig magi, utvikler seg til å bli en kamp om hele verdens fremtid.

Selv om denne fantasyverdenen er ganske uoriginal er historien likevel spennende. Alvene er nemlig fullstendig hensynsløse, og føler seg overlegne de andre rasene.

Du styrer alvehæren og dens helter fra brett til brett der du fører historien fremover og må slakte alle motstandere på din vei, enten det er menneskebønder, dverger eller orkiske horder.

Elven Legacy har et spillsystem hvor du flytter styrker rundt på et brett inndelt i heksagonale ruter.

All kamp følger matematiske formler, men inneholder også visse tilfeldige elementer.

Spillets styrker er delt inn i fire forskjellige hærer - alver, mennesker, dverger og orker. Alle har lignende tropper, som infanteri, kavaleri, bueskyttere, flygende monstre og helter.

Les også: Test av Fujifilm F200 EXR

Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Krevende taktikkeri

Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Hovedkampanjen inneholder en lang rekke forseggjorte kart, hvor du hver gang blir møtt av nye oppdrag.

Siden du bringer den samme hæren med deg fra brett til brett er det utrolig viktig at du ikke mister for mange styrker på veien.

I tillegg blir du belønnet for å overvinne hvert spillebrett på færrest antall runder, så du må ikke bare passe godt på egne tropper, du har i tillegg ikke råd til å somle på veien.

Du blir hele tiden møtt av enorme mengder fiender, som alltid gjør sitt beste for å knuse dine mest sårbare enheter.

Så når du gang på gang kjemper mot overlegne fiender og ikke har råd til verken å kaste bort tid eller styrker, er det ikke rart at Elven Legacy virkelig er en hard strateginøtt.

For å overvinne spillets hindringer må du være en smart taktikker, og hele tiden overliste en mektig fiende.

Gjør deg klar for å lagre og laste ofte på selv enkel vanskelighetsgrad.

Grafikken og musikken i spillet er verken spektakulære eller strålende, men gode nok til å la deg fokusere på Elven Legacys altomfattende strategiske valg.

Spillet har svært begrensede flerspillermuligheter, men inneholder i hvert fall et godt kartredigeringsverktøy som kan gjøre det interessant for spillere å dele hjemmelagde kart og oppdrag med hverandre på internett.

Selv om dette verktøyet gir deg masse muligheter slipper du å scripte selv, og kan i stedet på en relativt enkel måte velge kriterier for seier eller nederlag fra ferdiglagde lister.

Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Spesifikasjoner

Produsent 1C:Ino-Co
Pris

Konklusjon

Elven Legacy har en god del mangler og spiller ikke på svært mange strenger, men leverer likevel en virkelig god spillopplevelse.

Hvis du liker utfordrende rundebasert strategi kan jeg anbefale deg dette spillet på det sterkeste.

Strategifans bør ikke la sjansen til å prøve Elven Legacy gå fra seg, for det er ikke mange andre spill som kan knuse øvede strategiveteraner til pinneved selv på enkel vanskelighetsgrad.

Les også: Alle våre teknologitester

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning