Test av Acer Ferrari 1100

Bråkete småtass

Acer Ferrari 1100 kunne vært den kuleste laptopen i gata. Forsøket på å lage en eksklusiv laptop har vært dessverre bare vært halvhjertet og lander derfor bare midt på treet.

SLOT-IN: Det er synd at slot-in sjelden kommer på annet enn de dyreste maskinene. Slike drev er mer praktiske fordi man slipper den tradisjonelle skuffen.

SLOT-IN: Det er synd at slot-in sjelden kommer på annet enn de dyreste maskinene. Slike drev er mer praktiske fordi man slipper den tradisjonelle skuffen. Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Sterkt lokk

+ Mye minne

- Svakt batteri

- Dårlig gjennomføring

- Konstand viftesus

Foto: Foto: Nicholas Paulik

Spesifikasjoner: Acer Ferrari 1100

Prosessor: Turion X2 TL-66

Minne: 4GB DDR2

Oppløsning: 1280x800

Harddisk: 250GB

Grafikk: Radeon Xpress 1270

Vekt: 1,9 kg

Ferrari er serien fra Acer der maskinene har større vekt på design og med priser som gjør at maskinene faktisk koster noe. Denne gangen ser vi på Ferrari 1100, som i motsetning til forgjengeren Ferrari 1000 har et innebygget optisk drev.

Blandede inntrykk

Vi har naturlig nok store forventninger til en bærbar med Ferraris logo på. Eksteriøret er svært solid og gir ikke etter så lett for trykk på grunn av karbonfiberet på lokket. Til maskinens forsvar tar den seg bedre ut i virkeligheten enn på bilder, men etter vår mening er den litt for glorete. Dårlig samspill mellom blanke og matte flater står for dette. Skrivebordsoppsettet i Vista er minst like glorete som standard, og her mener vi Acer burde ta et oppgjør i design-avdelingen. Ikke at et skrivebordstema kan felle en maskin, men når man spiller på et annet firmas merke krever vi en viss grad av gjennomføring. Tastaturet er helt kurrant å skrive på, men det irriterer oss at det er et krympet tastatur når det er flere ledige centimetere på hver side. Har du store labber blir det kanskje litt trangt når de norske tegnene skal brukes. Styreflaten har et ruglete underlag og gir god respons på navigeringen. Knappene er dessverre ikke like gode fordi de må trykkes hardt ned, noe som fikk fingrene våre til å verke. Av en eller annen grunn går viften hele tiden. Selv uten merkbar last står den og går med høy lyd.

64-bit

Ferrari 1100 har 4GB RAM i likhet med fler og fler nye maskiner. Enkelte produsenter forhåndsinstallerer 32-bit Vista på sine, noe som gjør at du bare får utnyttet 3GB RAM. Acer har gått for 64-bit Vista ultimate på Ferrari 1100. For et års tid siden ville vi kanskje klaget på denne avgjørelsen, rett og slett fordi tredjepartsutviklere har vært trege med å omfavne 64-bit. De er enda ikke helt i mål, så ideelt sett burde du hatt valget mellom 32-bit og 64-bit første gangen maskinen startes og du allikekevel må velge språk.

Testresultater: Acer Ferrari 1100

3DMark06

371

PCMark05

3412

CPU

4410

Memory

3753

Graphics

1439

HDD

4246

Batteri - normal

2t 40m

Batteri - film

1t 25m

 GÅR UNNA: Bærbare pc-er står for 70 prosent av pc-salget i Norge nå.

GÅR UNNA: Bærbare pc-er står for 70 prosent av pc-salget i Norge nå. Foto: FOTO: Hjemme-PC

Spesifikasjoner

Produsent Acer
Pris 13132

Konklusjon

Å lage en maskin med Ferrari-tema har vist seg å være en god idé tidligere, men denne gangen lever ikke maskinen helt opp til navnet. Maskinen sviktes til dels av maskinvaren inni også. Greit nok, mye minne og harddisk har den, men Radeon Xpress 1270 er ikke helt det vi forventer av en Ferrari. Når den heller ikke kan skryte av lang batterilevetid må vi nok melde pass.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning