Storslipp fra HP

Berøringsfølsom PC

HP lanserte en lang rekke nye produkter i Berlin denne uken. Klikk.no var på plass, og fikk testet ut mange av nyhetene.

Publisert Oppdatert

Den lanseringen som fikk mest oppmerksomhet er HPs nye stasjonære PC, som er bygd inn i en berøringsfølsom skjerm. Selve maskinen ligner veldig på Apples iMac. Apple har i mange år hatt tradisjon for å bygge datamaskiner inn i skjermen, slik at man klarer seg med en enhet på skrivebordet. Den store forskjellen med HPs nye TouchSmart IQ500 er at den 22 tommer store skjemen også er berøringsfølsom. Det betyr at du egentlig ikke trenger mus og tastatur for å bruke maskinen, men kan klare deg med en finger eller to på skjermen. Fordi alt er bygd inn i en enhet, betyr det også at den eneste ledningen du behøre å koble til maskinen er en strømkabel.

I tillegg viste HP frem en bærbar PC som skal konkurrere med Apples syltynne Macbook Air. HP Voodoo Envy 133 er rundt 1,7 cm tykk, og veier ca 1,5 kilo. Under presentasjonen sendte HP flere dårlig skjulte spark i retning konkurrenten Apple. HP har åpentbart forsøkt å forbedre mye av det Apple har fått kritikk for i Macbook Air, blant annet når det gjelder antall tilkoblingsmuligheter, og utskifting av batteri.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning