Nokia lanserer mini-PC med Windows

Bærbar PC fra Nokia

Nå kommer også Nokia med en mini-PC.

MED WINDOWS: Nokia og Microsoft har vært konkurrenter på mobilsiden i mange år. Nå er de venner og Nokia lanserer en PC med Windows.

MED WINDOWS: Nokia og Microsoft har vært konkurrenter på mobilsiden i mange år. Nå er de venner og Nokia lanserer en PC med Windows. Foto: FOTO: Nokia

Publisert Oppdatert

I dag var det nok mange PC-produsenter som satte morgenkaffen i halsen.

Nokia har nemlig lansert en mini PC. Nokia Booklet 3G heter den og skal ha hele 12 timers batterilevetid.

Nokias første PC veier 1,25 kilo og er drøyt to centimeter tykk og er basert på operativsystemet Windows.

Les også: Test av 6 mini-PC-er

Som ventet når en mobilprodusent lanserer en PC, forsøker Nokia å kombinere kraften til en PC med fordelene av mobilens bevegelighet.

Det betyr oppkoblingsmuligheter som 3G, Super 3G og trådløst nett.

- Stadig flere ønsker å kombinere kraftfullheten ved en PC med fordelene av mobilitet, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia.

- Nokia Booklet 3G er et naturlig steg videre for oss. Nokia har en lang og rik tradisjon innen mobilitet, og med enestående batterikapasitet, lekker utforming og enkel oppkobling hele døgnet, byr vi med denne mini-PC-en på en appellerende pakke. Vi vil gjøre PC-en mer sosial, mer nyttig og mer personlig, sier Ström i en pressemelding fra Nokia.

GPS følger med

PC-en har en 10 tommers skjerm og har faktisk integrert GPS . Nokia avslører flere detaljer og pris på Nokia World i Stuttgart 2. - 3. september.

Det var Asus som satte hele mini-PC-segmentet i gang da de lanserte sin knøttlillle Eee PC med 7 tommers skjerm sent 2007.

Svært mange hadde ikke tro på konseptet, men tiden har vist at små prisgunstige PC-er med skjermer fra 8-11 tommer er noe forbrukerne setter pris på.

I dag har alle de store PC-produsentene sin egen serie med mini-PC-er. Og nå altså mobilgiganten Nokia.

KNØTT: Nokias PC veier kun 1,25 kilo og er ca. 2 cm tykk.

KNØTT: Nokias PC veier kun 1,25 kilo og er ca. 2 cm tykk. Foto: FOTO: Nokia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning