Auditoriemonsteret

HP 2133 Mini-note PC

Med 2133 Mini-note går HP rett i strupen på konkurrentene. Blir det blodbad?

HP 2133 Mini-note PC
HP 2133 Mini-note PC Foto: Andreas Jahren
Sist oppdatert
På grunn av størrelsen og det gode tastaturet er HP 2133 Mini-note er studentens
venn.
På grunn av størrelsen og det gode tastaturet er HP 2133 Mini-note er studentens venn. Foto: Andreas Jahren
STIL: Aluminium og
aluminiumsimitasjon.
Legg merke til batteriet
som stikker nedover i
bakkant.
STIL: Aluminium og aluminiumsimitasjon. Legg merke til batteriet som stikker nedover i bakkant. Foto: Andreas Jahren

Spesifikasjoner: HP 2133 Mini-note PC

OS: XP Home

CPU: Via C7

Grafikk: Via Chrome 9

Skjerm: 8,9" blank overflate

Oppløsning: 1280x768

Minne: 2 GB

Harddisk: 120 GB

Vekt: 1,43 KG

Veiledende pris: 3.490,-

Leverandør: www.hp.no

Finnn oppdaterte priser i vår prisguide.

2133 Mini-note kjører skikkelig stil. HP har brukt aluminiumsfinish over det hele, unntatt rundt skjermen. Der er høyttalerne og blank, mørk plast.

Tung og solid

Mini-noten er relativt tung, og det merkes på kvaliteten. Den er kompakt og solid, uten antydning til myke partier noen steder. Vi klarte heller ikke å lage fortegning på skjermen ved å klemme på lokket.

Vår Mini-note ble levert med høykapasitetsbatteri. Det stikker ganske langt ut nedover i bakkant, og gir en litt klumpete ende. Men det gjør ingenting. For tastaturet er testens største og beste, og batteriet vinkler tastaturet litt opp så det blir enda bedre å bruke. Tastene er store og overflaten er buet innover. De har behagelig motstand og fin respons.

Pekeplaten er av den avlange typen og har knappene på siden. Vi liker ikke det, men platen er testens nest største og responsen er best av alle. Knappene er store, med behagelig respons og vandring.

Topp skjerm

Skjermen er glanset med en oppløsning på 1280x768. Siden den ikke er større enn 8,9" vil nok enkelte synes at tekst på nettsider blir litt smått. Men til kontorarbeid er det ypperlig, for man får svært god plass på skjermen. Kvaliteten er topp, med god lysstyrke og fargegjengivelse.

2133 Mini-note har C7-prosessoren fra Via. Ytelsestestene viser at den er en del svakere enn konkurrentenes Atom-prosessor. I daglig bruk merker man ikke mye til det, men da vi ga den HD-materiale i 720p-kvalitet ble det problemer. DVD-materiale gikk derimot glatt.

Studentens beste venn

HP har kun utstyrt 2133 med to USB-porter, men de har slengt med Expresscard og det gir mulighet for 3G. Batterilevetiden under normal bruk er testens nest beste. Den blir varm på undersiden, og kan være litt ubehagelig å ha i fanget.

GOD KOMBINASJON:
Tastaturet er helt topp,
mens pekeplaten er god
på tross av formen og
knappene på siden.
GOD KOMBINASJON: Tastaturet er helt topp, mens pekeplaten er god på tross av formen og knappene på siden. Foto: Andreas Jahren

Denne saken ble første gang publisert 15/01 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også