Kort sagt:

+ Solid kvalitetsfølelse

+ Pekeplate

+ Skjerm

+ Tilkoblinger


- Pris

Det er alltid deilig å legge fingrene på en velbygd bærbar laget for bedriftsbruk, og det er noe studenter og andre som skriver mye bør prøve oftere.

En ulempe er naturligvis at prisen er stiv, men samtidig er den ikke nødvendigvis mye dyrere enn designorienterte Ultrabooks. Man får flere tilkoblinger og mer slitesterk konstruksjon, men man må jo forsake skrytefaktoren.

Vår Latitude kom med en relativt tradisjonell bedriftsdesign som gjør lite ut av seg. Det går i matt svart på alle flater, og det er både funksjonelt og stilrent. Byggekvaliteten er overbevisende, og selv om basen er litt tykkere enn den gjengse Ultrabook, er den fortsatt svært kompakt.

Tastaturet er viktig på en slik maskin og den har tradisjonelle taster med lys. Det er antydning til myke områder under tastaturet, men lang tastevandring og et godt trykkpunkt gjør det meget godt å skrive på. Pekeplaten er god og middels stor, med helt separate knapper. Knappene har fin respons og god vandring. Det er sjelden vare på Ultrabooks.

=

KOMPAKT: En skjerm på 12.5 tommer gjør Dell Latitude E7240 Touch til en kompakt PC. En fordel med proffe modeller er at du også kan kjøpe til dokkingløsninger for bruk sammen med ekstern skjerm, tastatur og mus.

Spesifikasjoner: Dell Latitude E7240 Touch

 • Prosessor: Intel Core i5 4300U
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4400
 • RAM: 4 GB
 • Lagring: 128 GB SSD
 • Skjerm: 12,5 tommer, IPS, blank, touch
 • Oppløsning: 1920*1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 ac, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 1 megapiksel
 • OS: Windows 8.1 PRO 64-bit
 • Vekt: 1,36 kg

IPS gir topp bildekvalitet

Skjermen er en berøringsfølsom 12,5-tommer med Full HD-oppløsning og blank front. Den har IPS-panel og da er det som vanlig lite negativt å sette fingeren på når det kommer til bildekvalitet og innsynsvinkler. Lysstyrken er meget god, men ikke så god at refleksjoner ikke kan bli et problem. Man får den også med HD-panel, men det blir traurig i denne prisklassen.

Vår Latitude kom med en strømgjerrig Core i5 fra Intel, 4 GB minne og brikkedisk. Dette gir bra respons og ytelse til vanlige oppgaver, og sørger for at lette hjemmeoppgaver og kontorbruk går lekende lett. Som vanlig med Intels integrerte grafikkbrikker er det varierende hvor bra nyere spill dras, selv på lav oppløsning. Eldre spill klarer grafikken å dra greit, og vi fikk ut 46 bilder per sekund fra Dirt:Showdown på laveste kvalitet og HD-oppløsning.

Viften er knapt merkbar når man surfer og hører på musikk, mens filmtitting på nett gjør at den av og til spinner litt kjappere. Viftelyden er lett å overse, helt til man setter i gang med spilling eller konvertering av video. Da blir det tendenser til hvining. Undersiden blir temmelig varm ved tung bruk, og det anbefales det ikke å ha maskinen i fanget.

Lyden fra de innebygde høyttalerne egner seg nok best til tale, men gjengir musikk greit på relativt høyt volum.

Som vanlig på en bedriftsmaskin er det godt med tilkoblinger, og de er fint plassert bak og på siden langt fra håndleddsstøtten. Tre USB3-porter, trådløst AC-nettverk, HDMI, mini-Displayport og Ethernet, alt i full størrelse, bør tilfredsstille de fleste.

Det er også mulighet for dokking og det er enkelt å komme til innmaten.

Batteritiden er god med over tre timer i testen som simulerer variert hjemmebruk.

=

ROBUST: Byggekvaliteten på Dell Latitude E7240 Touch er god.

Konklusjon

Latitude E7240 Touch er en meget god maskin som er i overkant dyr for hjemmebrukere som ikke er mye på farten og skriver mye.

Men for dem som trenger en solid lettvekter, passer den som hånd i hanske. Denne maskinen kostet 14900 kroner, men om den er verdt det er vi ikke helt sikre på.

I skrivende stund imidlertid priset hos Dell.no til 9700 kroner, noe som er en kjempedeal i forhold. Vi har fått beskjed om at prisen står til 2. mai.

Les også:

Stilig Sony-PC med høy WOW-faktor

Test: Mye actionkamera for pengene

10 kule funksjoner på Samsung Galaxy S5

=

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Dell
Pris 9700

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!