Tiden hvor operativsystemene til Mac har fått navn etter store kattedyr er tydeligvis over, denne gangen startet Apple en ny navnetrend: Stedsnavn i hjemstaten California. Først ut er surfeplassen Mavericks, som ligger like sørvest for San Francisco.

Men det er ikke bare navnevalget som er nytt denne gangen, nytt er det også at det er kostnadsfritt for Mac-brukere å oppdatere til siste versjon. Dermed skulle det være få grunner for ikke å ta i bruk nyeste versjon, dersom du er i besittelse av en datamaskin fra Apple.

Det nye operativsystemet kan kjøres på maskiner tilbake til iMac og MacBook Pro fra 2007, Macbook og MacBook Air fra 2008 eller Mac Mini fra 2009.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du laste ned OS X Mavericks gratis fra App Store.

Her er noen av nyhetene du finner i Apples nye operativsystem:

Bedre dobbeltskjermløsning.

Apple har forbedret løsningen for to skjermer i OS X Mavericks. Hver skjerm får nå sin egen verktøylinje, og du kan også få dock (hurtigstartlinjen nederst) på hver enkelt skjerm. En app kan nå kjøres i fullskjerm på den ene skjermen, mens du fortsatt kan bruke den andre. En annen artig mulighet er å sette opp TV-en som en ekstra fullverdig skjerm via Apple TV.

Klikk på sakene under for flere tips eller bruk piltastene på og over bildet øverst i saken.

=

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!