Spesifikasjoner: D-Link DIR-505

  • Modus: Ruter, AP, repeater, Wi-Fi Hotspot
  • Tilkobling: 1xLAN (inn), 1xUSB 2.0
  • Trådløst standard: 802.11 n/g/b
  • Trådløst frekvens: 2.4 GHz
  • Antenne: Innebygd
  • Sikkerhet: WEP, WPA, WPA2, WPS

Kort sagt:

+ Nyttig reisekamerat

+ Tar liten plass

+ Billig

+ Relativt avanserte muligheter


- Virker å ha noe bugs i tidlig firmware

Hvis du reiser mye, har du sikkert opplevd å komme til et hotellrom med kablet internett, som ikke er til stor nytte til nettbrett og mobiltelefon. Dessuten kan bare én få tilgang av gangen.

Dette er et av flere problemer DIR-505 løser. Plugg internettkabelen inn på undersiden, sett bryteren på Router/AP, så har du et trådløst nettverk på hotellrommet.

I tillegg har den to andre funksjoner som kan være nyttige: Den fungerer som en forsterker for et eksisterende trådløst nettverk, slik at du forlenger dekningsområdet. I tillegg kan den brukes som et Wi-fi-hotspot. Det betyr at den logger seg på et eksisterende trådløst nettverk, og lager et nytt trådløst nettverk du kan logge deg på. Det gir en ekstra sikkerhet, dersom du må bruke et usikret nettverk på reise.

Sammen med tilkoblingen for kablet nettverk, finner du på undersiden en USB-kontakt, som gjør at du kan dele en ekstern harddisk over det trådløse nettet. Vi hadde problemer med å få satt denne delingen opp skikkelig, og mistenker at det er noen problemer med programvaren i selve ruteren - noe som forhåpentligvis blir fikset. Men USB-porten kan i hvert fall brukes til å lade mobilen.

Selve dingsen er ikke større enn at den går ned i lomma, og tar altså ikke spesielt mye plass i reiseveska.

Våre tester viser at overføringshastigheten trådløst ligger på rundt halvparten av den du får fra en gjennomsnittlig stasjonær hjemmeruter, men det merker du bare hvis du skal overføre store filer mellom to PC-er over nettverket, eller hvis du skal bruke den under dårlig dekning. Til internett på hotellrommet vil ruteren neppe være den som begrenser hastigheten.

Skal du få fullt utbytte, må du knote litt i et webgrensesnitt som vil virke svært kjent hvis du har brukt en D-Link-ruter tidligere. Det virker neppe avskrekkende for målgruppen til en slik dings, noe heller ikke prisen burde gjøre.

Les også:

Her får du billigste nettlagring

Denne mobilen er den beste billigmobilen

Smartmobil til under 1.000 kroner? Kjøp denne

Disse hurtigtastene trenger du på Windows 8
LITEN: Den smarte problemløseren fra D-Link tar ikke veldig mye plass i bagasjen.=

LITEN: Den smarte problemløseren fra D-Link tar ikke veldig mye plass i bagasjen. © Produsent

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent D-Link
Pris 379

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!