TYNT OG LETT: Samsungs nye Windows 8 netttbrett, Samsung ATIV Tab, er både tynt, lett og lekkert.=

TYNT OG LETT: Samsungs nye Windows 8 netttbrett, Samsung ATIV Tab, er både tynt, lett og lekkert. © Hallvard Lunde

I slutten av oktober lanseres Windows 8 med brask og bram.

Men alt nå har det vært flere lekkasjer om nye produkter med Windows 8, og på forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin lanserte Samsung like godt hele fem nye Windows 8 produkter.

Ny serie - Samsung ATIV

En ny serie Windows 8 produkter har fått navnet Samsung ATIV. Her finner vi Samsung ATIV Smart PC, som blir en slags PC med avtagbar skjerm, slik vi har sett på noen av Android-nettbrettene til Asus.

Samsung ATIV Smart PC får full PC ytelse og en skjerm på 11.6 tommer.

En Pro-versjon av Samsung ATIV Smart PC får noe mer kraft og noen funksjoner som beregnet på bedrifter og profesjonelle brukere.

Nytt nettbrett

Samsung ATIV Tab blir Windows-versjonen fra Samsung som skal konkurrer mot Apple og iPad.

FULL SERIE: Samsung planlegger å spille i hele Windows 8 serien og har lansert produkter i alle kategorier der Windows 8 kjører, PC, nettbrett og mobil. Serien med PC-er med avtagbar skjerm og nettbrett har fått serienavnet Samsung ATIV.=

FULL SERIE: Samsung planlegger å spille i hele Windows 8 serien og har lansert produkter i alle kategorier der Windows 8 kjører, PC, nettbrett og mobil. Serien med PC-er med avtagbar skjerm og nettbrett har fått serienavnet Samsung ATIV. © Hallvard Lunde

Vi fikk anledning til å prøve nettbrettet på IFA, og her snakker vi om et lite, lekkert og lett nettbrett med bra design med høy materialkvalitet.

Ultrabook

Samsungs serie med ultralette bærbare PC-er, Series 9, kommer også med Windows 8. Her blir maskinvaren til en viss grad tilpasset nye Windows.

Blant annet blir touchmusen oppdatert. PC-ens kal fortsatt forblir en av de tynneste og letteste på markedet.

NETTBRETT: I tillegg til PC-er viste Samsung også fram nettbrett med Windows 8.=

NETTBRETT: I tillegg til PC-er viste Samsung også fram nettbrett med Windows 8. © Samsung

Mobil med Windows 8

For å fullføre lanseringsrekken, toppet Samsung lanseringen med en ny mobil med Windows Phone 8.

Den får navnet Samsung ATIV S og får en 4.8 tommer skjerm.

WINDOWS PHONE 8: Windows Phone 8 er ikke offisielt lansert enda, men Samsung kunne likevel vise fram en flunkende ny Windows Phone 8-mobil.=

WINDOWS PHONE 8: Windows Phone 8 er ikke offisielt lansert enda, men Samsung kunne likevel vise fram en flunkende ny Windows Phone 8-mobil. © Samsung

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!