Det finnes flere løsninger for å bruke en iPad som ekstra skjerm til PC eller Mac. En av de bedre vi har testet heter DisplayLink, og er også helt gratis.

Ved å installere en app på iPaden og et lite program på PC-en, kan du dra vinduer og programmer over på iPaden. Det fungerer som om du har koblet til en hvilken som helst annen skjerm. Tilkoblingen er trådløs, så forutsetningen er at PC-en og iPaden er koblet til det samme nettverket.

Slik setter du opp iPad som en ekstra PC-skjerm på bare et par minutter:

1. Last ned programmet

Besøk nettstedet www.displaylink.com for å laste ned programmet du skal installere på datamaskinen. Du finner en Download-link nederst midt på siden. På nettsiden som dukker opp, skroller du deg ned til «DisplayLink iPad Software for Windows», og trykker på den blå pilen for å laste ned. Du blir deretter bedt om å godta en lisensavtale for at nedlastingen skal starte. Trykk «Agree».

=

LAST NED: Følg linkene over og du finner programmet som er omtalt i denne guiden.

2. Installer

Start filen du lastet ned for å installere programmet på datamaskinen. Igjen må du godta lisensavtale, så trykk «Jeg godtar».

=

GODTA: Som vanlig må du godkjenne avtalevilkårene før du tar i bruk en ny programvare.

3. Passord

Deretter må du velge deg et passord som du trenger for å koble til iPaden senere. Velg et passord som du skriver i begge feltene. I den versjonen vi lastet ned manglet tekst på knappene, men trykk på den venstre knappen når du er ferdig.

=

PASSORD: Lag et brukernavn og passord. Skriv de ned eller bruk en kombinasjon som er lett å huske for deg.

4. Last ned app

På iPaden må du laste ned applikasjonen «DisplayLink». Denne finner du lettest ved å søke gjennom AppStore. Installer denne på iPaden.

=

APP: Søk etter appen til Displaylink i App Store på din iPad og last ned denne.

5. Koble til PC

Deretter starter du applikasjonen, og hvis du er på samme nettverk som datamaskinen, vil denne komme opp i listen. Velg maskinen, og tast passordet du la inn på PC-en.

=

KOBLE SAMMEN: Installer og start appen og du skal finne PC-en din om PC-en og iPaden er koblet til det samme nettverket.

6. Tilpass skjerm på PC

Etter en liten stund dukker iPaden opp som en helt vanlig skjerm på PC-en, og kan tilpasses på vanlig måte i Windows. For å avslutte, er det bare å trykke Hjem-knappen på iPaden, og forbindelsen kobles ned.

=

TILPASS: På PC-en må du tilpasse den ""nye"" skjermen som en hvilken som helst annen skjerm koblet til PC-en.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!