Seriøs 13,3-tommer

Acer Aspire 3820TG

TimelineX-konseptet er det ikke noe i veien med, og Aspire 3820TG har mange kvaliteter. Samtidig bør Acer sjekke brillene sine.

BLANK: 
Maskinen er stort sett matt, men skjermen og det synlige 
området rundt er blank.
BLANK: Maskinen er stort sett matt, men skjermen og det synlige området rundt er blank. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
Sist oppdatert
HØYRE: I motsetning til mange andre, er det på venstre side det er sparsomt med porter.
HØYRE: I motsetning til mange andre, er det på venstre side det er sparsomt med porter. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
BYGGER: Det kan se ut som om det vil være plass til et større batteri bakover, men på grunn av skjermen må et 9-cell-batteri bygge i høyden.
BYGGER: Det kan se ut som om det vil være plass til et større batteri bakover, men på grunn av skjermen må et 9-cell-batteri bygge i høyden. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC

Spesifikasjoner: Acer Aspire 3820TG

Prosessor: Core i3 330M

Minne: 4GB DDR3

Skjermkort #1: Intel HD Graphics

Skjermkort #2: Radeon HD5470

Skjerm: 13,3 tommer (blank)

Oppløsning: 1366 x 768 (16:9)

Harddisk: 500 GB, 5.400 RPM

OS: W7 HP 64-bit

Vekt: 1,8 kg

TimelineX er Acers serie for tynne og lette maskiner, med fokus på høy batterilevetid.

Den er utstyrt med grafikk både fra Intel og ATI, og det er blitt laget et eget system for å bytte mellom disse.

Rask

Acer har valgt et mer tradisjonelt design enn Samsung. Til å være beregnet på hjemmemarkedet ser den veldig seriøs ut, og hinter mer til arbeid enn til lek og moro. Noe som for så vidt ikke er så dumt på en 13,3-tommer av denne sorten, som gjerne markedsføres mot studenter.

Maskinen virker generelt ganske solid konstruert, og knirker ikke like mye som Samsung SF310.

Aspire 3820TG har metall på baksiden av lokket, noe som gjør godt både for hardførheten og det generelle kvalitetsinntrykket. Det eneste vi har å utsette her, er plastramma rundt skjermen, som sitter såpass løst at den kan pilles ut med fingrene.

Nå til dags regner vi med at de fleste produsenter greier å lage et skikkelig tastatur, selv om det løses på litt ulike måter med tanke på tasteplassering fra modell til modell. Det byr ikke på håndsmerter å skrive på Aspire 3820TG over lengre tid, men hvis du må bruke musa og høyreklikke ofte, kan du fort bli litt støl. Her har man nemlig brukt den beryktede musevarianten der knappene har et stort fysisk skille mellom seg på undersiden. Dette er det eneste vi har å utsette på ergonomien, men det kan bli et stort irritasjonsmoment for dem som ikke bruker ekstern mus.

Maskinen har ventilering både på venstre og høyre side, og varmen holder seg for det meste i kantene. Å ha pc-en på fanget går derfor helt greit, selv under last, men til daglig bør den i likhet med de fleste andre bærbare stå på et bord.

Støy er ikke et stort problem ved vanlig bruk, men vifta blir ganske høylytt og til dels høyfrekvent når Aspire 3820TG virkelig jobber tungt.

På hvert hjørne

Når Acer lover mer enn åtte timer batterilevetid, er det med en stor stjerne bak, som sier at dette varierer etter bruk og innstillinger. Som du kan se fra BatteryEater-testene, ligger den under åtte timer, men den er fremdeles innenfor det vi mener er veldig god batterilevetid.

Som forventet gir ikke høyttalerne noen spektakulær lydopplevelse, men det duger til stemmesamtaler og nettspill. Hodetelefonutgangen leverer en lydkvalitet til eksterne høyttalere som er på nivå med standarden, og bør være godkjent med mindre du er hardbarka audiofil.

Mens mange plasserer porter som HDMI og VGA enten bak eller på venstre side, har Acer begge to til høyre. Normalt er ikke dette et stort problem, men hvis du bruker ekstern mus kan det være litt ugunstig å ha disse kablene i veien for hånda.

Skjermen er det punktet hvor Aspire 3820TG skuffer stort.

Problemet er at man kan se rutenettet mellom pikslene, noe som resulterer i at bildet ikke virker helt klart. Med mindre du har hodet et stykke bakover, kan det bli slitsomt å se på bildet, noe som trekker mye ned på helheten.

Multimedia

Maskinen er utstyrt med Core i3, som skal gi deg nok kraft til de fleste oppgaver. Hvis dette allikevel blir litt svakt, har Acer blant annet enn modell med Core i5-450M og HD 5650.

Denne har i tillegg 9-cell-batteri, som øker levetiden med opptil 50 prosent i forhold til standard 6-cell. Programvareoppsettet på disse maskinene er langt fra sparsomt, men det er heldigvis lite som er installert som direkte plager deg.

Vi anbefaler dog å hive ut McAfee-pakken for antivirus, og heller legge inn gratis antivirus slik som Microsoft Security Essentials.

Løsningen for å bytte mellom skjermkortene er langt fra så god som Nvidia Optimus på SF310. Her må du regne med at skjermen flimrer i noen sekunder, eller at du får opp en feilmelding fordi et program hindrer den i å bytte.

Les også:

Dette tastaturet lader seg selv

Disse PC-høyttalerne er best i test

Test: Nokia C7 - god, men dyr


a

Denne saken ble første gang publisert 26/01 2011, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også