Spesifikasjoner

Kapasitet: 64 GB

Lesehastighet: 100 MB/s

Skrivehastighet: 80 MB/s

Strømforbruk: 2 W

Kort sagt:

+ Rask oppstart

+ Ingen støy eller varme


- Fortsatt en høy pris pr. GB sammenlignet med vanlige disker

Pakken består av en SSD, altså en harddisk uten roterende deler, et monteringskit med kabler og en CD med programvaren Acronis True Image HD.

Ved å bruke denne programvaren kan du klone systempartisjonen din slik at SSD-en blir identisk med systempartisjonen du hadde fra før.

Les også: Film og musikk i alle rom

En dreven bruker gyver lett gjennom prosessen uten støtte fra manualen, men skriv den gjerne ut fra CD-en på forhånd hvis du er usikker.

Da vi testet dette flyttet vi en fersk Windows 7-installasjon fra harddisk til SSD på under fem minutter.

SSD-en i dette settet er ikke av de raskeste, noe prisen også avslører.

Les også: SSD som minnepinne

Maskinen føles imidlertid litt mer responsiv og operativsystem og tunge programmer starter raskere med Kingston-disken.

Varmeutviklingen er minimal og støy helt fraværende, men i en stasjonær vil man jo fremdeles ha behov for roterende disker til lagring.

Slik sett er det tilsvarende laptop-kitet til Kingston mer interessant, fordi SSD vil spare en bærbar for en del strømforbruk og dermed forlenge batterikapasiteten.

Harde ytelsesfakta i Atto Disk Benchmark avslører at SSD-en er tregere på 2, 4 og 8 kb datablokker enn en vanlig SATA-harddisk.

På 16 kb blokker og oppover er SSD-en suveren.

Disse tingene er umulig å merke i praksis, så konklusjonen er at dersom du ønsker deg et responsivt system med rask oppstart av Windows, har pakken fra Kingston absolutt noe for seg.

Les også: Test av mini-pc: MSI Wind U115

KOMPLETT: Kingston SSDnow V-series Desktop Kit inneholder alt du trenger for å bytte ut din gamle harddisk med en ny stillegående og strømgjerrig SSD harddisk.=

KOMPLETT: Kingston SSDnow V-series Desktop Kit inneholder alt du trenger for å bytte ut din gamle harddisk med en ny stillegående og strømgjerrig SSD harddisk. © FOTO: Kingston

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Kingston
Pris 1099

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!