Alle nyere mobiltelefoner kan brukes til å surfe på internett. Men siden skjermen på de fleste mobiltelefoner er så liten, kan det være mer praktisk å bruke en bærbar PC.

Det er ikke så vanskelig som mange tror å koble mobiltelefonen til PC-en, slik at du kan bruke internett på vanlig måte.

LES OGSÅ: Velg riktig mobilt bredbånd

Vi skal her vise hvordan det gjøres med Nokia, Sony Ericsson og Windows Mobile. Fremgangsmåten er ganske lik for andre mobilmerker.

Hvor raskt internett du får avhenger av hva telefonen støtter. Hvis telefonen støtter HSDPA (Turbo 3G), vil du kunne få ganske gode hastigheter mange steder.

Før du setter i gang bør du også sjekke hva prisen på datatrafikk er på ditt abonnement.

Det blir fort store datamengder som overføres når du kobler en PC på nettet. Telenor og Netcom satt nylig ned maksprisen for nettsurfing til henholdvis 10 og 20 kroner dagen for sine privatkunder.

Konfigurer telefonen

Hvis du allerede bruker mobilen til å surfe på nettet, har du de nødvendige innstillingene på telefonen. Dermed er det bare å hoppe til neste punkt.

Hvis ikke, er det svært lett å få tilsendt innstillingene fra de fleste mobiloperatører. Gå til teleoperatørens nettsider, velg telefonmodell og tast telefonnummeret.

Her finner du internettoppsett for Telenor/Djuice

Her finner du internettoppsett for NetCom

Last ned programvare

Først må du legge inn programmet og driverne fra telefonprodusenten på PC-en. Disse kommer som regel på en CD sammen med telefonen. Hvis du ikke har fått en CD, finner du siste og oppdaterte versjon av programvaren på produsentens nettside.

Her finner du Nokia PC Suite

Her finner du Sony Ericsson PC Suite

Koble telefonen til PC

Når programmet er installert, kobler du mobiltelefonen til PC-en med en USB-kabel. Denne kabelen fulgte sannsynligvis med da du kjøpte telefonen. Det kan også være mulig å bruke bluetooth for trådløs tilkobling.

LES OGSÅ: Bredbånd på toget i vår

Slik gjør du det med Nokia

Når du har koblet telefonen til PC-en, velger du PC Suite på skjermen.

=

© Foto: Knut Arild Vold

Åpne Nokia PC Suite på PC-en. Dette finner du enten på vanlig måte under programmer, eller ved å trykke på telefonsymbolet i systemstatusfeltet nede til høyre. Velg det grønne ikonet med de to pilene, øverst til høyre på bildet nedenfor.

=

PC-en kobles nå opp mot internett, og du kan surfe i vei.

Slik gjør du det med Sony Ericsson

Når du har koblet telefonen til PC-en, velger du telefonmodus.

=

© Knut Arild Vold

Åpne Sony Ericsson PC Suite på PC-en. Dette finner du enten på vanlig måte under programmer, eller ved å trykke på telefonsymbolet i systemstatusfeltet nede til høyre. Velg "Internett-tilkobling" under verktøy i venstre marg. Deretter trykker du på "Koble til"-knappen til høyre i skjermbildet.

=

Datamaskinen er klar til å surfe på internett.

Slik gjør du det med Windows Mobile

Hvis du har en Windows-telefon, så er det enda enklere å bruke den til å koble seg på nettet. Her er det bare å koble til med USB-kabelen, gå til programmer i telefonen og velge "Internet Sharing".

=

Trykk på Connect, og PC-en skal være på nett i løpet av noen sekunder.

=

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!