Når du skal bytte PC, vil du sannsynligvis ha med deg programmene du bruker. Men dersom du ikke lenger vet hvor du har produktnøkkelen kan du få problemer.

En produktnøkkel er en lang rekke med tall og bokstaver som er ditt bevis for at du har kjøpt programmet du installerer.

Men vi er ikke alle like flinke til å ta vare på disse nøklene. Kanskje befinner nøkkelen seg på emballasjen til programmet, som du har kastet for lengst. Da hjelper det lite om du har installerings-cd-ene.

Les også: Iphone er den nye spillkongen

=

Finner nøklene

Kanskje mottok du nøkkelen i en epost du siden har slettet, dersom programmet er lastet ned fra nettet.

Gratisprogrammet Magical Jelly Bean Keyfinder kan være redningen. Programmet sporer nemlig opp de riktige produktnøklene.

Når du har lastet ned programmet, finner det de riktige nøklene for alle versjoner av Windows, Office og mange andre programmer.

Les også: Her er dingsen som redder familiebildene

Klikk.no har ikke testet programmet, men ifølge den amerikanske utgaven av PCWorld skal det fungere finfint og spore opp ikke bare Windows-programmer, men også spill, for eksempel.

Pass på å bruke programmet før du bytter PC og ta gjerne en utskrift, slik at du har alle produktnøklene klare når de programmene skal installeres på nytt.

Magical Jelly Bean kan du laste ned her.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!