KNØTT: Tastaturet er lite, men designet er det ikke noe si på.=

KNØTT: Tastaturet er lite, men designet er det ikke noe si på. © Andreas Jahren

Spesifikasjoner: Amilo Mini Ui 3520

OS: XP Home

CPU: Atom N270

Grafikk: GMA950

Skjerm: 8,9" blank overflate

Oppløsning: 1024x600

Minne: 1 GB

Harddisk: 80 GB

Vekt: 1,12 KG

Laveste nettpris: 3.429,- (www.meeter.no)

Leverandør: www.fujitsu-siemens.no

Du finner oppdaterte priser i vår prisguide.

Kort sagt:

+ Utskiftbare deksler

+ Flott skjerm

+ Expresscard


- Svikt under tastatur

- Lite tastatur

- To USB-porter,

- Ikke 3G

- Hodetelefonplugg i front

- Liten harddisk

Mini Ui3520 har et fint og stramt design, som vi kjenner igjen fra større modeller. Det har matte flater i hvitt og svart. En kjekk detalj er utskiftbare deksler til lokket.

Liten og lett

Amilo Mini tilhører de mindre og lettere mini-bærbare. Som seg hør og bør er Mini-en solid og kompakt. Den har ikke tegn til vridning i chassiset, men plasten ved håndleddstøtten er relativt myk. Det har nok ingen betydning for kvaliteten, men den myke plasten fortsetter under tastaturet og gir temmelig mye bevegelse i tastaturet under normal bruk.

Lite tastatur

Sammen med Toshiba, deler Mini Ui3520 sisteplassen i tastaturstørrelse. Tastaturet er så lite at det er vanskelig å skrive på, og mykheten bidrar ikke til å trekke opp inntrykket.

Pekeplaten er avlang og relativt stor, men knappene er plassert på siden og vinklet nederst. Det er sikkert en vanesak, men vi liker det ikke.

Bra skjerm

Skjermen er en nydelig, matt sak på 8,9". Uten at vi har målt lysstyrken virker den hakket kraftigere enn Asus. Dessuten er innsynsvinkelen og fargegjengivelsen like god som på Eee-en.

Prosessoren er en Intel Atom og den yter på linje med konkurrentene. Amilo Mini Ui 3520 har kun to USB-porter, men kan skryte av Expresscard. Hodetelefonutgangen sitter i fronten. Der er den i veien, for håndleddsstøtten er så kort at håndflaten vil hvile på hodetelefonpluggen.

Fujitsu-Siemens Amilo Mini Ui 3520 har en lekker hvit overflate.=

Fujitsu-Siemens Amilo Mini Ui 3520 har en lekker hvit overflate. © Andreas Jahren

Les hele saken
Tilbake til stortesten av mini-PC-er

">

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Alt i alt er nok Mini mest myntet på underholdning, og for å holde seg oppdatert på farten. Skal du drive med seriøs skiving anbefaler vi et eksternt tastatur.

Tilbake til stortesten av mini-PC-er

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!