Først og fremst har vi vektlagt at maskinene skal ha lang batterilevetid. Ytelsen er vektlagt i noen grad, og størrelse og vekt er vurdert i forhold til hvordan maskinene er i praktisk bruk. Vi har også sett på pris, selv om prisen stort sett ligger midt på 3.000-tallet.

Vi har målt ytelsen og resultatene finner du i tabellen under. Tallene sier ikke så mye om hvordan maskinene er i praktisk bruk, men høyere tall betyr høyere ytelse. På alle maskinene med Intel-plattform fikk vi problemer med ytelsesprogrammet vårt. Det betyr at vi ikke har fått totalresultat eller grafikkresultat. De andre delresultatene er likevel brukbare for innbyrdes sammenligning. 3DMark03-testen gir et bra inntrykk av grafikkytelsen.

Batterilevetiden er testet i vår egenutviklede batteritest. Normal tilsvarer surfing og lytting til musikk, mens Ytelse tilsvarer bruk der systemet belastes tungt.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!