Spesifikasjoner

OS: Windows XP

Prosessor: Intel Atom 1,6 GHz

Minne: 1 GB

Harddisk: 80 GB

WLAN: 802.11n

DVI: ja

USB: 4 stk.

DVD: nei

Klikk her for oppdaterte priser

Kort sagt:

+ Knøttliten

+ musestille og pen

+ Express Gate

+ Lavt strømforbruk


- Mange vil savne DVD-ROM

- Beskjeden ytelse begrenser bruksområdene

Eee Box B202 har omtrent samme spesifikasjoner som den bærbare utgaven, den av dem som er utstyrt med Atom-prosessor og Windows XP. Prisen er naturligvis mye lavere, siden du ikke får noen skjerm, batteri eller tastatur. Og for deg som trenger en enkel PC uten hestekrefter, er den ganske enkelt helt genial.

Den er både knøttliten, musestille og pen å se på. Asus har også utstyrt den med en festebrakett som gjør at den kan henges på baksiden av en del LCD-skjermer. Wow-faktoren er absolutt til stede, og Asus har gjort det enkelt å rigge til en diskret ekstra-PC.

For det er en ekstra-PC dette er, akkurat som sine bærbare Eee-søsken. Dette er ikke maskinen for spill eller redigering av video. Jeg opplevde den til og med som treg bare når den skulle pakke opp en ZIP-fil, og den greide heller ikke å spille av HD-video. Til surfemaskin er den imidlertid genial, og til dette har den også Asus sin Express Gate, et hurtigstartende operativsystem som ligger på hovedkortet. Her får du mail og internett uten å måtte starte Windows, og det fungerer aldeles utmerket. Hvis du er helt sikker på at du trenger en ekstra surfe-PC som ikke er bærbar, er Eee Box absolutt et kult alternativ. Personlig ville jeg nok heller gått for den bærbare varianten.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!